'Online Στατιστικά' για την Κοινωνία της Πληροφορίας

Ένα νέο εργαλείο που παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο ελεύθερη πρόσβαση και δυνατότητα επεξεργασίας στατιστικών δεδομένων για τη χρήση του Διαδικτύου στην Ελλάδα είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (www.observatory.gr).

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή 'Online Στατιστικά' διαθέτει πρωτογενή στοιχεία από τις έρευνες του Παρατηρητηρίου, δίνοντας στους χρήστες πολλαπλές δυνατότητες για δημιουργία δυναμικών πινάκων και γραφημάτων, καθώς και για αποθήκευση σε διάφορους τύπους αρχείων.

Τα δεδομένα που είναι ήδη διαθέσιμα αφορούν τον προσδιορισμό και την παρακολούθηση των δεικτών του σχεδίου eEurope2005 στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, παρέχονται στοιχεία για τον εξοπλισμό των νοικοκυριών, τη χρήση υπολογιστή και Διαδικτύου (ανά περιφέρεια, αστικότητα, εκπαίδευση, φύλο, ηλικία και επάγγελμα), το μέσο και τον τόπο πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τους λόγους χρήσης του Διαδικτύου και πιθανά προβλήματα, τον τύπο ηλεκτρονικής διεύθυνσης, τη συχνότητα, τη διάρκεια και την τελευταία φορά χρήσης του Διαδικτύου.

Σημειώνεται πως η ανάπτυξη της εφαρμογής 'Online Στατιστικά' βασίζεται σε σειρά εφαρμογών (PC-AXIS) της Στατιστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας, με τη συνεργασία Στατιστικών Υπηρεσιών άλλων χωρών, όπως της Νορβηγίας και της Δανίας. Μέχρι σήμερα, οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 30 στατιστικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο για τη διάχυση στατιστικών δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες:
Χριστίνα Φατούρου, Τζούλια Φωκά
Τηλ.: 210 7249000
E-mail: cf@vando.gr, jph@vando.gr