Διαβούλευση για τις ερευνητικές συνεργασίες δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων

Δημόσιοι οργανισμοί και επιχειρήσεις καλούνται να προσδιορίσουν τα κύρια προβλήματα στις μεταξύ τους ερευνητικές συνεργασίες και να προτείνουν λύσεις, έως τις 19 Ιουλίου 2006, μέσω της ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενικές Διευθύνσεις 'Έρευνα' και 'Επιχειρήσεις').

Η διαβούλευση απευθύνεται σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, μεγάλες εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες του τομέα μεταφοράς γνώσης, καθώς και σε όσους εμπλέκονται στη διαμόρφωση πολιτικών για την έρευνα. Τα κύρια θεματικά πεδία αφορούν μη νομοθετικά ζητήματα που επηρεάζουν τις ερευνητικές συνεργασίες δημόσιων οργανισμών και βιομηχανίας, νομοθετικά ζητήματα που αποτελούν εμπόδιο για διακρατικές ερευνητικές συνεργασίες και μέτρα που πρέπει να λάβει η Επιτροπή για την απάλειψή τους.

Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ δημόσιων ερευνητικών οργανισμών και βιομηχανίας αναμένεται να συμβάλει στη ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας, στην ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης σε μια οικονομία βασισμένη στη γνώση. Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα αξιοποιηθούν για τη διαμόρφωση σχετικής Ανακοίνωσης της Επιτροπής για τη βελτίωση των διακρατικών ερευνητικών συνεργασιών και της μεταφοράς τεχνολογίας μεταξύ δημόσιων ερευνητικών οργανισμών και βιομηχανίας, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί το φθινόπωρο του 2006.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις απόψεις τους στο δικτυακό τόπο της διαβούλευσης.
http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=KTconsultation