Διαγωνισμός για καινοτόμες ιδέες στο Διαδίκτυο

13.06.2006

Πανελλήνιο διαγωνισμό καινοτομίας για πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο διοργανώνει η ΟΤΕΝΕΤ, από τις 13 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2006, υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο διαγωνισμός ''Innovation 2006'' στοχεύει στην επιβράβευση καινοτόμων ιδεών, οι οποίες αναδεικνύουν το ρόλο του Διαδικτύου στη διαμόρφωση εναλλακτικών επιχειρηματικών μοντέλων και προτύπων επικοινωνίας, εργασίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, μέσω νέων υπηρεσιών και προϊόντων.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική. Η υποβολή προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του σχετικού δικτυακού τόπου (www.innovation2006.gr), σε μια από τις δύο ακόλουθες κατηγορίες:

- Εφευρετικότητα: αφορά τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με το Διαδίκτυο. Τα προτεινόμενα υλικά (hardware), λογισμικά (software & middleware) και οι υπηρεσίες θα πρέπει να εξυπηρετούν ή να βελτιώνουν τη χρήση του Διαδικτύου, να αναπτύσσονται ή να διανέμονται μέσω του Διαδικτύου και να προωθούν την αξία του.

- Επιχειρηματική Δραστηριότητα: αφορά την ανάπτυξη διαδικτυακών επιχειρηματικών εφαρμογών. Οι επιχειρήσεις μπορεί να διαθέτουν προϊόντα σε επιχειρήσεις ή καταναλωτές, να παρέχουν υπηρεσίες ή να είναι ενδιάμεσοι φορείς. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για την γεωγραφική κάλυψη των επιχειρήσεων.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν, έως τις 31 Αυγούστου, μια συνοπτική περιγραφή της ιδέας τους. Οι είκοσι προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε κατηγορία θα προκριθούν στην επόμενη φάση, στην οποία θα υποβληθεί, έως τις αρχές Δεκεμβρίου, το αναλυτικό σχέδιο της πρότασης. Οι έξι προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία από κάθε κατηγορία θα προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Η βράβευση των τριών καλύτερων προτάσεων κάθε κατηγορίας προβλέπεται τον Ιανουάριο του 2007.

Στις δύο πρώτες φάσεις του διαγωνισμού, η αξιολόγηση θα γίνει από επιτροπές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην τελική φάση, η επιτροπή αξιολόγησης θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της επιστημονικής, επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής κοινότητας, καθώς και από αντιπροσώπους των ΜΜΕ.

Τα βραβεία του διαγωνισμού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χρηματικό έπαθλο για τους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (50.000, 25.000 και 10.000 ευρώ) και τους τρεις τελικούς υποψήφιους που δεν θα διακριθούν (1.500 ευρώ ο καθένας). Επίσης, όλοι όσοι προκριθούν στη δεύτερη φάση θα λάβουν ένα laptop και μία 6μηνη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου OTENET

Τηλ.: 210 61 51 760, E-mail: pressoffice@otenet.gr

www.innovation2006.gr