Διαβούλευση για τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο

Διαδικτυακή διαβούλευση για τη θεματική προτεραιότητα 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών' (ΤΠΕ) του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Διεύθυνση Διεθνούς Ε&Τ Συνεργασίας - Τμήμα Ε.Ε.). Η διαβούλευση απευθύνεται σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, εταιρείες και άλλους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο παραπάνω επιστημονικό πεδίο και στοχεύει στην προώθηση των θέσεών τους κατά τη διαμόρφωση του σχετικού προγράμματος εργασίας. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 26η Μαΐου 2006.

Η θεματική προτεραιότητα 'Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών' εντάσσεται στο ειδικό πρόγραμμα 'Συνεργασία', το οποίο θα αποτελέσει τον κύριο πυρήνα της ευρωπαϊκής έρευνας με προτεινόμενο προϋπολογισμό από την Επιτροπή 45 δισ. ευρώ. Θα καλύψει διακρατικές ερευνητικές δράσεις, από κοινού τεχνολογικές πρωτοβουλίες, δράσεις για το συντονισμό εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και τη διεθνή συνεργασία. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού αναμένεται να απορροφήσει, όπως και στο 6ο ΠΠ, ο τομέας των ΤΠΕ.

Η συζήτηση για τη διαμόρφωση των επιμέρους ειδικών προγραμμάτων του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε κοινοτικό επίπεδο, με άτυπες διαβουλεύσεις των Επιτροπών Διαχείρισης του 6ου ΠΠ. Οι ελληνικοί οργανισμοί που ενδιαφέρονται να προτείνουν εξειδικευμένα θέματα, με βάση τις ήδη διαθέσιμες κατευθύνσεις του ειδικού προγράμματος 'Συνεργασία', μπορούν να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο: http://ict-7fp.ics.forth.gr