Ηλεκτρονική εφημερίδα Θετικών Επιστημών για μαθητές και καθηγητές

Πληροφορίες για τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, υλικό διδασκαλίας και προτάσεις για εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκδρομές είναι, μεταξύ άλλων, διαθέσιμα στην πρώτη διεθνή ηλεκτρονική εφημερίδα Θετικών Επιστημών 'Επιστήμη στο Σχολείο' ('Science in School', www.scienceinschool.org). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της Ευρώπης, με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικής διδασκαλίας της Βιολογίας, της Φυσικής, της Χημείας, αλλά και των Μαθηματικών και των Γεωεπιστημών, μέσω του διαλόγου καθηγητών, επιστημόνων και όλων όσων εμπλέκονται στη διδακτική διαδικασία.

Η έκδοση είναι τρίμηνη και η πρόσβαση είναι ελεύθερη μέσω Διαδικτύου. Περιλαμβάνει επιστημονικά νέα, προτάσεις για διδασκαλία, συνεντεύξεις με εμπνευσμένους δασκάλους και νέους επιστήμονες, δημοσιεύσεις για βιβλία, ταινίες, ιστοσελίδες, προτάσεις για εκπαιδευτικές εκδρομές, πληροφορίες για επιμορφωτικά σεμινάρια, κ.λπ. Τα άρθρα είναι διαθέσιμα σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες. Η εφημερίδα είναι επίσης διαθέσιμη σε έντυπη μορφή, στην αγγλική μόνο γλώσσα.

Το πρώτο τεύχος φιλοξενεί απόσπασμα του βιβλίου του νευρολόγου και συγγραφέα Oliver Sacks, καθώς και άρθρα καθηγητών και επιστημόνων από εννέα κράτη της Ευρώπης, για θέματα όπως η διεπιστημονική διδασκαλία θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών, η ανακάλυψη του DNA, η διερεύνηση σεισμών, κ.λπ.

Μάθετε Περισσότερα