Νέα βάση για συνεργασίες στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ερευνητικοί οργανισμοί μπορούν να αναζητήσουν συνεργάτες για την από κοινού υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών του 7ου Προγράμματος Πλαίσιο για την Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υλοποίηση ερευνητικών έργων, μέσω της οnline βάσης συνεργασιών του ευρωπαϊκού έργου 'EASIER (Engaging regional SMEs within the ICT sector in EU research)', στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 'Έρευνα και Καινοτομία' του 6ου ΠΠ και στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών ΜΜΕ και των ερευνητικών οργανισμών, μέσω της συμμετοχής τους σε έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της αξιοποίησης περιφερειακών δικτύων και της διαμόρφωσης νέων διεθνικών συνεργασιών. Στο έργο συμμετέχουν 16 οργανισμοί από 12 χώρες (Τουρκία, Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Νορβηγία).

Η βάση περιλαμβάνει δυνητικούς συνεργάτες, όπως επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, από 12 χώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν συνεργάτες, αλλά και να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τα δικά τους στοιχεία (προφίλ οργανισμού, τομείς δράσης), ώστε να καταχωρηθούν στη βάση.

Περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Κουτροκόη
Tηλ.: 210 7273917
Fax: 210 7246824
Ε-mail: mkoutr@ekt.gr

Κωνσταντίνος Καραμάνης
Τηλ.: 210 7273918
Fax: 210 7246824
Ε-mail: karamanis@ekt.gr

Μάθετε Περισσότερα