'Δίοδος' για ευρυζωνικές υπηρεσίες σε φοιτητές

Τη δυνατότητα ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο, με προνομιακούς όρους και χαμηλό κόστος, έχουν πλέον οι φοιτητές, μέσω της νέας δράσης 'Δίοδος' που ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου, με πρωτοβουλία των Υπουργείων Ανάπτυξης, Παιδείας και Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Δικαίωμα συμμετοχής στην προνομιακή ευρυζωνική υπηρεσία έχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν στη δράση για χρονικό διάστημα ίσο με την προβλεπόμενη διάρκεια των σπουδών τους και ενός επιπλέον χρόνου (για παράδειγμα, οι φοιτητές τμημάτων με διάρκεια φοίτησης τέσσερα χρόνια, δικαιούνται την υπηρεσία για πέντε χρόνια από την έναρξη της φοιτητικής τους ιδιότητας). Οι φοιτητές του Εθνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου δικαιούνται την υπηρεσία για έξι χρόνια, ενώ οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες για δύο και τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία της εγγραφής τους αντίστοιχα.

Η υπηρεσία παρέχεται από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) μέσω των δικτύων ADSL των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, τα οποία διασυνδέονται με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) για την εξυπηρέτηση της κίνησης των συνδρομητών φοιτητών. Σημειώνεται οτι η δράση 'Δίοδος' αναπτύσσεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η εφαρμογή της δράσης γίνεται σταδιακά, ανάλογα με τις εγγραφές και την ανταπόκριση των αιτημάτων, για την ομαλή και ταχεία κάλυψη όλων των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής και online αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο της δράσης.

Μάθετε Περισσότερα