Βραβείο σε νέους ερευνητές της Επιστήμης Υπολογιστών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

27.03.2006

Νέοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Επιστήμης Υπολογιστών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών μπορούν να υποβάλουν, μέχρι την 15η Απριλίου 2006, την υποψηφιότητά τους για το βραβείο 'Cor Baayen Award' του οργανισμού 'European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM)'.

Το βραβείο απονέμεται από το 1995, σε ετήσια βάση, στον πιο πολλά υποσχόμενο ερευνητή του συγκεκριμένου πεδίου. Περιλαμβάνει, δε, τιμητική διάκριση και χρηματικό ποσό 5.000 ευρώ. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα ή ισότιμο πτυχίο, το οποίο να έχει απονεμηθεί μετά την 15η Απριλίου 2003, και να έχουν εργαστεί σε κάποια από τις χώρες του ERCIM (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Η υποβολή των ελληνικών υποψηφιοτήτων θα γίνει από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), που συμμετέχει στο ERCIM, κατόπιν αξιολόγησης από επιστημονική επιτροπή. Κάθε οργανισμός που συμμετέχει στο ERCIM μπορεί να υποβάλει έως δύο υποψηφιότητες, ενώ προτάσεις μεμονωμένων ερευνητών δεν γίνονται δεκτές.

Η απονομή του βραβείου προβλέπεται το φθινόπωρο του 2006. Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή υποψηφιοτήτων, μπορείτε να απευθύνεστε στον εκπρόσωπο του ΙΤΕ στο ERCIM:

Δρ Αντώνης Αργυρός
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - Ινστιτούτο Πληροφορικής
Τηλ.: 2810 391704
Fax: 2810 391694
E-mail: argyros@ics.forth.gr