Κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες στην υποστήριξη των επιχειρήσεων

Η ενίσχυση του στρατηγικού σχεδιασμού και της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), μέσω κοινωνικο-οικονομικών μελετών για το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, είναι ο στόχος του ευρωπαϊκό έργου PLATON, που συντονίζει η ελληνική εταιρεία Q-PLAN Β.Ε. Ε.Π.Ε. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνει οργανισμούς από την Ιταλία, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το PLATON παρέχει στις ΜΜΕ τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις σημαντικότερες διεθνείς κοινωνικές και οικονομικές μεταβολές και τις επιπτώσεις τους στο ευρύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον, στοιχεία σημαντικά για το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των επιχειρήσεων. Επιπλέον, δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους συλλογικούς τους φορείς (επιμελητήρια, δίκτυα, clusters, σύνδεσμοι, κ.λπ.) την ευκαιρία να επεκτείνουν τις συνεργασίες τους, να συμμετάσχουν σε ερευνητικά έργα κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών και να αξιοποιήσουν τα σχετικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, ενημερωτικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια που αναμένεται να καλύψουν περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις, συλλογικούς φορείς, ερευνητικούς οργανισμούς, κ.λπ. Προβλέπεται, δε, η ανάπτυξη βάσης δεδομένων με 'προφίλ συνεργασίας' και δυνατότητα αναζήτησης.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του έργου.

Μάθετε Περισσότερα