Νέος δικτυακός τόπος για την αγροτική έρευνα στην ΕΕ

Πληροφορίες για την αγροτική έρευνα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της Μόνιμης Επιτροπής Γεωργικής Έρευνας της ΕΕ, ο οποίος ανανεώθηκε πρόσφατα με αφορμή την αναθεώρηση της αποστολής της Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η Μόνιμη Επιτροπή Γεωργικής Έρευνας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1974, στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της ΕΕ, ως αρμόδιος φορέας για τη διαμόρφωση των προγραμμάτων αγροτικής έρευνας στα Προγράμματα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2004 μεταφέρθηκε στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και ανέλαβε το συντονισμό όλων των πρωτοβουλιών αγροτικής έρευνας στην Ευρώπη.

Αποτελείται από εκπροσώπους 32 χωρών (25 κράτη μέλη, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισλανδία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ελβετία) και οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη χαρτογράφηση της έρευνας στον τομέα της γεωργίας, τη διενέργεια μελετών προοπτικής διερεύνησης και την προετοιμασία εκθέσεων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Ο ανανεωμένος δικτυακός τόπος περιλαμβάνει πληροφορίες για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής, την ιστορική εξέλιξη και τη νομική της βάση, την οργάνωση και τη λειτουργία της. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την αγροτική έρευνα στα ευρωπαϊκά κράτη, τις δράσεις συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο (δίκτυα ERA-Nets, Τεχνολογικές Πλατφόρμες) και τις ερευνητικές συνεργασίες και τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα (Ολοκληρωμένα Έργα και Δίκτυα Αριστείας του 6ου Προγράμματος Πλαίσιο, δράσεις COST).

Μάθετε Περισσότερα