Πρόγραμμα για την εκπαίδευση μαθητών στις Νέες Τεχνολογίες και τον Τεχνολογικό Πολιτισμό

13.03.2006

Το πρόγραμμα ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ V για την εκπαίδευση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις νέες τεχνολογίες και τον τεχνολογικό πολιτισμό, μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου έργου, ανακοίνωσε πρόσφατα το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ)' του Υπουργείου Ανάπτυξης, και ο συνολικός προϋπολογισμός του ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ομάδες μαθητών και καθηγητών από δημόσια Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ), Ενιαία Λύκεια και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΑΜΕΑ) της χώρας. Θα χρηματοδοτηθούν συνολικά ογδόντα ομάδες, οι οποίες θα επιλέξουν ένα τεχνολογικό θέμα και θα ασκηθούν στην οργάνωση και διαχείριση ενός συγκεκριμένου έργου. Οι τομείς που καλύπτονται είναι οι ακόλουθοι: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Επιστήμες Ιατρικής, Γεωεπιστήμες και συναφείς επιστήμες του περιβάλλοντος, Μηχανολογία, Αρχιτεκτονική, Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονική, Πληροφορική, Υπολογιστές, Ρομποτική, Τεχνολογία Επικοινωνιών, Τέχνη και Τεχνολογία, Σύνδεση της Τεχνολογίας με τα μέσα διευκόλυνσης της ζωής των ΑΜΕΑ, άλλοι τεχνολογικοί τομείς.

Τα έργα πρέπει να διακρίνονται για την πρωτοτυπία τους, καθώς και για την δυνατότητα εφαρμογής και πρακτικής αξιοποίησής τους. Τα παραδοτέα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τρισδιάστατη κατασκευή ή μακέτα του έργου, γραπτή εργασία, σύγχρονα μέσα ψηφιακής παρουσίασης και οπτικοακουστικό υλικό για την πορεία εργασιών του έργου.

Τα έργα θα υλοποιηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2006 έως την 30η Ιουνίου 2007. Ο προϋπολογισμός κάθε έργου δεν θα ξεπερνά τα 7.500 ευρώ για έργα ομάδων που προέρχονται από έναν τομέα ΤΕΕ ή ένα Ενιαίο Λύκειο, τα 10.500 ευρώ για έργα ομάδων που προέρχονται από δύο ή περισσότερα σχολεία και τα 12.000 ευρώ για ομάδες από ΑΜΕΑ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την αγορά εξοπλισμού, λογισμικού και αναλώσιμων υλικών, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδηλώσεων για την ενημέρωση του κοινού, κ.λπ.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων είναι η 10η Απριλίου 2006. Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα υποβολής είναι διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας.

Μάθετε Περισσότερα