Ερευνητικά έργα για την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης

Ερευνητικά έργα που επιχειρούν να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα για την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης περιλαμβάνονται σε πρόσφατη έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του οριζόντιου προγράμματος 'Νέες και αναδυόμενες επιστήμες και τεχνολογίες (NEST)' του 6ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα της ΕΕ και καλύπτουν τα θεματικά πεδία: Κατανόηση της ανθρώπινης φύσης (What it means to be human), Αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας στην Επιστήμη (Tackling Complexity in Science) και Συνθετική Βιολογία (Synthetic Biology).

Τα έργα εντάσσονται στις τρεις δράσεις του προγράμματος NEST: 'Pathfinder' για αναδυόμενους διεπιστημονικούς τομείς κατά τα πρώτα στάδια της έρευνας, 'Αdventure' για έρευνα σε αναδυόμενα πεδία γνώσης και μελλοντικές τεχνολογίες σε διεπιστημονικούς τομείς με καινοτόμο χαρακτήρα και υψηλούς τεχνικούς κινδύνους και 'Ιnsight' για ταχεία αξιολόγηση και αντιμετώπιση νέων ανακαλύψεων ή φαινομένων που ενδέχεται να προαναγγέλλουν νέους σοβαρούς κινδύνους ή προβλήματα για την ευρωπαϊκή κοινωνία. Αφορούν, δε, θέματα όπως η διαδικασία εκμάθησης της γλώσσας, η ανάπτυξη τεχνικών ικανοτήτων, η κοινωνικοποίηση, η χρήση της λογικής και των μαθηματικών για πρακτικά θέματα, κ.ά.

Στην έκδοση παρέχονται πληροφορίες για το αντικείμενο και τους στόχους των ερευνητικών έργων, την κοινοπραξία, τη διάρκεια και τον προϋπολογισμό, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας.

Μάθετε Περισσότερα