Εικονικές περιηγήσεις στη Βέροια

Μουσεία, μνημεία και παραδοσιακές συνοικίες της Βέροιας μπορεί να επισκεφτεί εικονικά ο καθένας μέσω του πρώτου ψηφιακού πολιτιστικού χάρτη της πόλης (www.theveriagrid.org) που ανέπτυξε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. Ο ψηφιακός χάρτης αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου 'Light-Φως στον πολιτισμό', με χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία INTERREG IIIC.

Ο επισκέπτης μπορεί να πλοηγηθεί σε διαδρομές της πόλης, να γνωρίσει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής και να ενημερωθεί για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Βέροιας. Ο δικτυακός τόπος διαθέτει επίσης blogs με πληροφορίες, ιστορικά στοιχεία της πόλης, πανοραμικές φωτογραφίες και ολιγόλεπτα βίντεο. Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να ενισχύσει την πολιτιστική ταυτότητα και την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Η εφαρμογή βασίζεται στην ψηφιακή χαρτογραφία και υποστηρίζει έναν ανυσματικό χάρτη της πόλης οργανωμένο με πολυμεσικό περιεχόμενο (βίντεο, ήχος, φωτογραφίες, κείμενα και αντικείμενα με flash). Ο χάρτης αποτελεί μια ισχυρή βάση πληροφοριών, με ψηφιδωτό εικόνων μεγέθους 9.000 pixels. Οι χρήστες που διαθέτουν συσκευή GPS μπορούν να καταχωρήσουν τις συντεταγμένες, οι οποίες είναι σε πραγματικά μεγέθη, και να βρουν πολύ εύκολα το σημείο της επιλογής τους.

Πληροφορίες:
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας
Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Ασπασία Τασιοπούλου
Τηλ.: 23310 24494, Fax 23310 24600
E-mail: light2@libver.gr

Μάθετε Περισσότερα