Ηλεκτρονική αναζήτηση συνεργατών από τα Δυτικά Βαλκάνια για τις ανοικτές προσκλήσεις IST και INCO

Τη δυνατότητα ανεύρεσης συνεργατών από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την από κοινού υποβολή προτάσεων σε όλες τις θεματικές προτεραιότητες των Προγραμμάτων Πλαίσιο για την Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υλοποίηση ερευνητικών έργων παρέχει η νέα online βάση δεδομένων του ευρωπαϊκού έργου ERA WESTBALKAN (http://www.westbalkanresearch.net/), στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 'Ειδικά μέτρα υποστήριξης της διεθνούς συνεργασίας (INCO)' του 6ου ΠΠ της ΕE και αφορά τη δημιουργία δικτύου κέντρων ενημέρωσης/εθνικών σημείων επαφής στα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων. Συμμετέχουν, δε, οργανισμοί από έξι κράτη (Αυστρία, Ελλάδα, Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Σερβία-Μαυροβούνιο), με συντονιστή το αυστριακό κέντρο FFG/BIT.

Η online βάση δεδομένων περιλαμβάνει πληροφορίες για πανεπιστήμια, ινστιτούτα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Σερβία-Μαυροβούνιο.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να αναζητήσουν συνεργάτες με βάση το επιστημονικό πεδίο που τους ενδιαφέρει, τον τύπο του οργανισμού, τη χώρα και λέξεις-κλειδιά. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης περιλαμβάνουν πληροφορίες για το προφίλ των οργανισμών, τους τομείς δράσης και την προηγούμενη εμπειρία τους σε ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας.

Η νέα αυτή υπηρεσία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την ανεύρεση συνεργατών στο πλαίσιο των ανοικτών προσκλήσεων υποβολής προτάσεων στα προγράμματα 'Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST)' (6η Πρόσκληση IST, πεδίο 2.6.5. 'Διεθνής Συνεργασία') και 'Ειδικά μέτρα στήριξης της διεθνούς συνεργασίας (INCO)' (Δράσεις ειδικής στήριξης για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων) του 6ου ΠΠ.

Μάθετε Περισσότερα