Νέο ευρωπαϊκό βραβείο για την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα

20.12.2005

Η επιβράβευση νέων ερευνητών που συνδυάζουν επιστημονική αριστεία και επιχειρηματικό πνεύμα είναι ο στόχος του νέου βραβείου 'Degussa European Science-to-Business Award', που ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία χημικών Degussa, σε συνεργασία με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και το διεθνές Πανεπιστήμιο επιχειρηματικών σπουδών INSEAD. Η πρωτοβουλία, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προωθεί την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και τη μετατροπή τους σε καινοτόμα προϊόντα της αγοράς.

Το βραβείο απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, έως 35 ετών, που εργάζονται σε ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης και έχουν, κατά τα τελευταία δύο χρόνια, πραγματοποιήσει έρευνες με πολλά υποσχόμενα, ως προς την εμπορική αξιοποίησή τους, αποτελέσματα. Το ερευνητικό πεδίο που θα βραβευτεί φέτος είναι η επιστήμη των υλικών και οι σχετικές τεχνολογίες. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 1η Μαρτίου 2006.

Η αξία του βραβείου είναι 100.000 ευρώ. Επιπλέον, ο νικητής θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του INSEAD για θέματα γενικής διοίκησης, ενώ θα του παραχθούν και συμβουλευτικές υπηρεσίες για το επιχειρηματικό του σχέδιο.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο του βραβείου.

Μάθετε Περισσότερα