Δίκτυο Ελλήνων Νέων Επιστημόνων: μια πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας

Η προβολή του ερευνητικού έργου και η δικτύωση των νέων επιστημόνων της χώρας είναι ο στόχος του Δικτύου Ελλήνων Νέων Επιστημόνων, μιας πρωτοβουλίας του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας που υλοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίνεται στην ανάγκη ένταξης της Ελλάδας στην παγκόσμια οικονομία της γνώσης για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με βάση το ανθρώπινο επιστημονικό, ερευνητικό και επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας.

Tο Δίκτυο απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες επιστήμονες, έως 40 ετών, που κατοικούν και εργάζονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Τα μέλη θα πρέπει να έχουν μεταπτυχιακές, διδακτορικές ή μεταδιδακτορικές σπουδές ή να έχουν να επιδείξουν σημαντικό ερευνητικό έργο στον επαγγελματικό τους χώρο. Δυνατότητα εγγραφής στο Δίκτυο έχουν επίσης νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με τους στόχους του Δικτύου.

Οι πρώτες δράσεις του Δικτύου περιλαμβάνουν την εκπόνηση ειδικής έρευνας για τις ανάγκες των νέων Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών, καθώς και την οργάνωση της on-line κοινότητάς τους στο σχετικό δικτυακό τόπο (www.esyn.gr/science).

Επιπλέον, προβλέπονται ενημερωτικές δράσεις για ευκαιρίες χρηματοδότησης ερευνητικών έργων και επιχειρήσεων, αλλά και δυνατότητες εξειδικευμένης επιστημονικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για επιτυχημένα σχήματα καινοτομίας από νέους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες με άλλους ερευνητές και να συνεργάζονται για τη βελτίωση του οργανωτικού πλαισίου για την έρευνα και την τεχνολογία της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο δικτυακό τόπο του Δικτύου.