Συναντήσεις εργασίας για ερευνητικά προγράμματα στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνιών

Συναντήσεις εργασίας για στελέχη που εμπλέκονται στη διαμόρφωση και εφαρμογή ερευνητικών προγραμμάτων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις από τις 8 Νοεμβρίου 2005 έως τις 10 Μαρτίου 2006.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CISTRANA (Coordination of IST Research and National Activities), θα καλύψουν τα παρακάτω θέματα:

- Εθνικές προτεραιότητες και προγράμματα έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στον τομέα των ΤΠΕ (8 Νοεμβρίου 2005, Βρυξέλλες, Βέλγιο)

- Εκτίμηση των επιδράσεων του προγράμματος σε εθνικές πρωτοβουλίες ΤΠΕ (24-25 Νοεμβρίου 2005, Παρίσι, Γαλλία)

- Καλές πρακτικές συνεργασίας σε πολυεθνικά προγράμματα (17-18 Ιανουαρίου 2006, Κολωνία, Γερμανία)

- Δικτυακές πύλες για πληροφόρηση και εργαλεία ταξινόμησης (20-21 Φεβρουαρίου 2006, Abingdon, Μ. Βρετανία)

- Σχεδιασμός εθνικών προγραμμάτων για τον τομέα ΤΠΕ στο πλαίσιο συντονισμού του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (9-10 Μαρτίου 2006, Βουδαπέστη, Ουγγαρία).

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για εθνικές πολιτικές, προγράμματα, αξιολόγηση πρωτοβουλιών και διαχείριση προγραμμάτων. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν πιθανούς συνεργάτες και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με κοινές στρατηγικές για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής έρευνας.

Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία CISTRANA υλοποιείται από ερευνητικούς οργανισμούς της Γερμανίας, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Φινλανδίας και της Ουγγαρίας. Στόχος είναι ο συντονισμός μεταξύ των εθνικών προγραμμάτων για τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών και των ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα.

Μάθετε Περισσότερα