Ημερίδα με θέμα “Ελεύθερο - Ανοικτό Λογισμικό, Ανοικτή Πρόσβαση και Επιχειρηματικότητα”

26.10.2016
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα), Bασ. Κωνσταντίνου 48

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνουν την Ημερίδα  με θέμα  “Ελεύθερο – Ανοικτό Λογισμικό, Ανοικτή Πρόσβαση και Επιχειρηματικότητα” με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο του FSFE (Free Software Foundation EuropeMatthias Kirschner.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/10/2016 στις 18:00 στην Αθήνα (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Ο Matthias Kirschner είναι Πρόεδρος του FSFE. Το 1999 άρχισε να χρησιμοποιεί το GNU/Linux και συνειδητοποίησε ότι το λογισμικό συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και ότι η τεχνολογία πρέπει να έχει σαν σκοπό να ενδυναμώσει την κοινωνία και όχι να την περιορίζει. Ως πρόεδρος τoυ FSFE, βοηθά άλλους οργανισμούς, εταιρείες και κυβερνήσεις να κατανοήσουν πώς μπορούν να επωφεληθούν από το Ελεύθερο Λογισμικό - και πώς το Ελεύθερο Λογισμικό μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ελευθερίας του λόγου, της ελευθερίας του Τύπου  και την προστασία της ιδιωτικότητας.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα του ελεύθερου λογισμικού και της Ανοικτής Πρόσβασης στις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα, για τους πολίτες, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στη διεύθυνση: https://ellak.gr/simmetochi-stin-imerida-elefthero-logismiko-anichti-prosvasi-ke-epichirimatikotita-26102016/

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live

Οι παρουσιάσεις και το βίντεο της ημερίδας θα διατίθενται στην ιστοσελίδα: http://www.ekt.gr/el/events/program/20375