Εκδήλωση με τίτλο "Πρωινές συζητήσεις για την καινοτομία στην υγεία"

Πότε και πού;

10.09.2020
Διαδικτυακά

Το ΕΚΤ, στο πλαίσιο του ρόλου του ως o κόμβος του EIT Health για την Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση συζήτησης για θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας στον κλάδο της υγείας.Η πρώτη αυτή θεματική συζήτηση θα εστιάσει σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας καθώς και σε αξιοποίησης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μεγάλων δεδομένων για την ενίσχυση και την βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης.

Στην εκδήλωση ειδική προσκεκλημένοι θα είναι  από το Ισραήλ, ειδικότερα οι Dr. Liron Friend, Διευθύντρια ανάπτυξης της NVIDIA του Ισραήλ, Η Dr. Gal Noyman διευθύντρια ανάπτυξης της εταιρίας Data Science Group και DSG Medical στο Ισραήλ και θα μας μιλήσουν για τον ρόλο της NVIDIA και των GPUs στην τεχνητή νοημοσύνη καθώς και τον ρόλο της στον τομέα της υγείας και για τα μεγάλα δεδομένα στην υγείας αντίστοιχα. Επίσης το πρόγραμμα επιτάχυνσης της NVIDIA, Inception θα παρουσιάσει ο Daniel Saaristo, manager του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων (AI, Data science, κ.α.) από το Βερολίνο.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ειδικοί στο κλάδο της υγείας και των τεχνολογικών πληροφορικής από την Ελλάδα καθώς και εκπρόσωποι επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων.

Επίσης, θα παρουσιαστούν υποστηρικτικές υπηρεσίες του Enterprise Europe Network καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης του European Innovation Council όπως το εργαλείο για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον Ορίζοντα 2020 από τον κ. Γεώργιο Μέγα, στέλεχος του ΕΚΤ.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) αποτελεί τον ελληνικό κόμβος του ΕΙΤ Health, της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Παράλληλα, συμμετέχει ως συντονιστής στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network - Hellas, τον ελληνικό κόμβο του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο ενώ αποτελεί Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020  και ειδικότερα για τα υποπρογράμματα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Υγείας κ.α.

Διοργάνωση