Ενημερωτικές Δράσεις ΕΚΤ για τη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης

Πότε και πού;

24.10.2016 έως 27.10.2016
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Bασ. Κωνσταντίνου 48

Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης (24-30 Οκτωβρίου 2016) διοργανώνοντας πολύπλευρες ενημερωτικές δράσεις που αφορούν την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της χώρας αλλά και το ευρύτερα ενδιαφερόμενο κοινό. Με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση συντονισμένων δράσεων για την Ανοικτή Πρόσβαση σε όλο τον κόσμο, στόχος της Εβδομάδας είναι η ευρεία ενημέρωση και συμμετοχή της ερευνητικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας στις διαδικασίες Ανοικτής Πρόσβασης, στις δημοσιεύσεις και τα επιστημονικά δεδομένα της δημόσιας χρηματοδοτούμενης έρευνας.

Το ΕΚΤ, με ενεργό ρόλο στην προώθηση των πολιτικών και των υποδομών Aνοικτής Πρόσβασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επικεντρώνει τις δράσεις της φετινής διοργάνωσης στο μέλλον της έρευνας στην Ελλάδα, δηλαδή στους νέους ερευνητές, πραγματοποιώντας τρεις (3) στοχευμένες δράσεις που τους αφορούν.

Κεντρική εκδήλωση των δράσεων του ΕΚΤ για τη φετινή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης 2016 που έχει θέμα "Open in Action", είναι το σεμινάριο "Η Ανοικτή Πρόσβαση στην υπηρεσία των νέων ερευνητών" το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου (09.00-14.00) στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Το σεμινάριο θα πλαισιώσει η δράση "Μάθε, Άκου, Ρώτα" που απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και η οποία θα διεξαχθεί από 24 έως 27 Οκτωβρίου (με ελεύθερη είσοδο) στη Βιβλιοθήκη Eπιστήμης, Τεχνολογίας, Πολιτισμού του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης στο ΕΙΕ.

Τέλος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Bielefeld και με εισηγητή τον Jochen Schirrwagen, το ΕΚΤ, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου (14.00-15.00), διοργανώνει webinar για τη διαλειτουργικότητα των ιδρυματικών αποθετηρίων της Ελλάδας και της Κύπρου με το αποθετήριο του OpenAIRE.

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και να παρακολουθήσετε:

  • τo κεντρικό σεμινάριο για νέους ερευνητές (25/10), πατήστε εδώ ή στο link φόρμα εγγραφής στο δεξιό ΒΟΧ.
  • το ειδικό webinar για διαχειριστές αποθετηρίων (26/10), συμπληρώστε τα απαραίτητα στοιχεία (έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου) στη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Επικοινωνία

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Μαρίνα Αγγελάκη, mangelaki@ekt.gr

Διοργάνωση