Παρουσίαση βιβλίου: "Το επιχειρηματικό κράτος" της Mariana Mazzucato

Πότε και πού;

19.05.2016
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα), Bασ. Κωνσταντίνου 48

Η συγγραφέας και καθηγήτρια οικονομικών Mariana Mazzucato θα βρίσκεται στην Ελλάδα για την παρουσίαση του βιβλίου της "Το επιχειρηματικό κράτος" σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 19 Μαϊου (ώρα 19.30) στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Κριτική και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.  

Τη Μariana Mazzucato (Πανεπιστήμιο Sussex), η οποία θα είναι η βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης, θα προσφωνήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης, η Δρ Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, ο Κωστής Βαΐτσος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Γιάννης Καλογήρου, καθηγητής τεχνολογικής, οικονομικής και βιομηχανικής στρατηγικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το βιβλίο της Mariana Mazzucato "Το επιχειρηματικό κράτος", επιλέχθηκε από τους Financial Times ως ένα από τα βιβλία της χρονιάς για το 2013 και αποτελεί σημείο αναφοράς στη διεθνή συζήτηση για τη σχέση του κράτους με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Επικοινωνία

Εκδόσεις Κριτική, τηλ. 210 8211470

Διοργάνωση