H 16η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής στην Αθήνα

21.04.2004

Μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε θέματα πληροφορικής κατά τη διάρκεια της 16ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής (ΔΟΠ) που διοργανώνεται στις 11-18 Σεπτεμβρίου 2004, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος της ΔΟΠ είναι η ενθάρρυνση και αναγνώριση των δυνατοτήτων των νέων μαθητών στον τομέα της πληροφορικής, η ενίσχυση της διεθνικής συνεργασίας μεταξύ επιστημόνων και καθηγητών πληροφορικής και η προώθηση διαγωνισμών πληροφορικής σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής διοργανώνεται με πρωτοβουλία της UNESCO και αποτελεί μια από τις έξι Διεθνείς Επιστημονικές Ολυμπιάδες για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Αστρονομίας).

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο της 16ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής (http://www.ioi2004.org/).