Διεθνής Διαγωνισμός 'Πληροφορική με ανθρώπινο πρόσωπο' για νέους ερευνητές

16.02.2004

Σε νέους ερευνητές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο απευθύνεται ο διαγωνισμός 'Michael Dertouzos Awards' που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 14oυ Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής WCIT 2004, που θα διεξαχθεί στις 19-21 Μαΐου 2004 στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός, που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα επιστήμονα Μιχάλη Δερτούζου, απευθύνεται σε φοιτητές και ερευνητές έως 32 ετών, οι οποίοι καλούνται να αναπτύξουν τις απόψεις τους πάνω στο θέμα 'Πληροφορική με Ανθρώπινο Πρόσωπο' και να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προσωπικότητα του Μ. Δερτούζου, ο οποίος από τη θέση του καθηγητή της Επιστήμης Υπολογιστών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) παρουσίασε σπουδαίο έργο σχετικά με την κατανόηση των συνεπειών της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν, στην αγγλική γλώσσα, τις περιλήψεις των εργασιών τους έως τις 26 Μαρτίου 2004 και το πλήρες κείμενο μέχρι τις 14 Απριλίου 2004.

Μετά την αξιολόγηση από την Επιτροπή Προγράμματος του WCIT 2004, στους συγγραφείς των τριών καλύτερων εργασιών θα απονεμηθούν τα εξής χρηματικά βραβεία: 1ος νικητής - 15.000 ευρώ, 2ος νικητής - 9.000 ευρώ, 3ος νικητής - 6.000 ευρώ. Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού θα έχουν το προνόμιο της δωρεάν συμμετοχής στο συνέδριο WCIT 2004. Επίσης, οι νικητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο συνέδριο, παρουσία των σημαντικότερων προσωπικοτήτων του χώρου των νέων τεχνολογιών από όλο τον κόσμο.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, θα δικαιούνται έκπτωσης 50στο κόστος εγγραφής, ενώ οι προκρινόμενοι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την εργασία τους σε poster, στον ειδικό εκθεσιακό χώρο (poster area) του συνεδρίου. Οι περιλήψεις (abstracts) θα δημοσιευθούν σε ειδική έκδοση που θα διανεμηθεί σε όλους τους συνέδρους του WCIT 2004.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, τους όρους και τις διαδικασίες συμμετοχής παρέχονται στη διεύθυνση: http://www.worldcongress2004.org/