Nέο πρόγραμμα 110 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων

22.01.2004

Τον τρίτο κύκλο του προγράμματος για την ενίσχυση ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων πολύ μικρών και μικρών εμπορικών και βιοτεχνικών επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο την τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων, την προώθηση της καινοτομίας, τη βελτίωση των προϊόντων και τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δράση σε κάποιον από τους επιλέξιμους κλάδους του προγράμματος. Η επιχείρηση πρέπει να έχει ήδη τουλάχιστον τριετή λειτουργία, απασχολούμενο προσωπικό έως 50 άτομα και μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών της τελευταίας τριετίας μέχρι 7 εκατ. ευρώ.

Τα προτεινόμενα επιχειρηματικά σχέδια θα πρέπει να έχουν διάρκεια δύο ετών και συνολικό προϋπολογισμό από 28.000 έως 440.205,43 ευρώ. Οι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό δεν πρέπει να ξεπερνούν το 95του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις άυλες επενδύσεις να κυμαίνεται στο 30Η επιχορήγηση των σχεδίων φτάνει μέχρι το 40του προϋπολογισμού.

Οι επιλέξιμες ενέργειες αφορούν, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση του παραγωγικού εξοπλισμού, την ανάπτυξη συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και πιστοποίησης προϊόντων, την εφαρμογή πληροφοριακών συστημάτων, την εγκατάσταση συστημάτων προστασίας του περιβάλλοντος και εξοπλισμού υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, την προβολή και προώθηση των προϊόντων τους, κ.λπ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2004. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σχετική ενότητα του δικτυακού τόπου για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (http://www.antagonistikotita.gr/el_ec_newsitem552.htm).

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των προηγούμενων κύκλων του προγράμματος έχουν ήδη διατεθεί 247,4 εκατ. ευρώ σε 1.103 επιχειρήσεις.