Διεθνές Συνέδριο 'Οι βιβλιοθήκες στην υπηρεσία του πολίτη'

19.05.2003

Διεθνές Συνέδριο για τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες και την αποστολή τους στη σημερινή Ευρώπη διοργανώνει το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών, στις 2-4 Ιουνίου στην Αθήνα. Στόχος του συνεδρίου 'Οι βιβλιοθήκες στην υπηρεσία του πολίτη' είναι η ανταλλαγή ιδεών και καλύτερων πρακτικών μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων βιβλιοθηκονόμων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι βιβλιοθήκες στο κοινό της περιοχής τους. 

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Iνστιτούτο Cervantes Αθηνών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Κέντρο Πληροφόρησης των ΗΠΑ στην Αθήνα (US Information Resource Center, Athens) και το Τμήμα Τύπου και Ενημέρωσης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαλέξεις και συζητήσεις σχετικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες των βιβλιοθηκών που αφορούν παιδιά και νέους, την εξυπηρέτηση του κοινού και τις τεχνικές επικοινωνίας και προβολής, το ρόλο των βιβλιοθηκών στην Κοινωνία της Πληροφορίας και τη χρήση του Διαδικτύου από τους βιβλιοθηκονόμους, την προσφορά των δημοτικών βιβλιοθηκών στην τοπική κοινωνία και την υποστήριξη της εκπαιδευτικής πράξης από τις κινητές βιβλιοθήκες. 

Ολιγομελή θεματικά εργαστήρια θα εξετάσουν σε βάθος το εύρος και την ποιότητα των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν οι δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου και η αίτηση συμμετοχής για το συνέδριο και τα θεματικά εργαστήρια είναι διαθέσιμα στον κόμβο του Ινστιτούτου Goethe Αθηνών ( http://www.goethe.de/bib2003). 


Πληροφορίες: 
κα. Χριστίνα Τζίμη
Τηλ.: 210 3661033
Fax: 210 3636494,
E-Mail: bibl@athen.goethe.org