Ημερίδα 'Crowdfunding: Παρούσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές' στις 16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

12.02.2015

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Enterprise Europe Network-Hellas, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα το crowdfunding, ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης επιχειρηματικών προτάσεων και καινοτόμων έργων. Η ημερίδα 'Crowdfunding: Παρούσα Κατάσταση και Μελλοντικές Προοπτικές' πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48).

 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του crowdfunding στην Ελλάδα, οι σχετικές ευρωπαϊκές πολιτικές, καθώς και πλατφόρμες που λειτουργούν ήδη στη χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη (με τη συμμετοχή του Εuropean Crowdfunding Network).

Ο όρος crowdfunding αναφέρεται στη χρηματοδότηση κάποιου έργου ή κάποιας ιδέας από πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι προσφέρουν μικρά ποσά ο καθένας, αλλά από τη συμβολή όλων καλύπτεται ο οικονομικός στόχος για κάθε έργο. Το crowdfunding αφορά συνήθως περιπτώσεις χρηματοδότησης από 5.000 έως 50.000 ευρώ και καλύπτει επιχειρηματικές ιδέες και έργα σε τομείς αθλητισμού, τεχνών, ιατρικής, εκπαίδευσης, εθελοντισμού, κ.λπ. Σήμερα, λειτουργούν διαδικτυακές πλατφόρμες που προσφέρουν τη δυνατότητα υλοποίησης κάποιας μορφής crowdfunding (μετοχές σε μικροεπενδυτές, σε Venture Capitals, χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού, κ.ά.).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: http://www.ekt.gr/news/events/ekt/2015-02-16.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live/

Το Enterprise Europe Network-Hellas στην υπηρεσία των ελληνικών επιχειρήσεων

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στον κόσμο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και περιλαμβάνει πλέον 600 τοπικούς οργανισμούς σε 54 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αμερική. Υποστηρίζει περισσότερες από 2 εκατ. επιχειρήσεις ανά έτος σε θέματα διεθνούς εμπορίου, τεχνολογικών συνεργασιών και πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Στην Ελλάδα, το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas (www.enterprise-hellas.gr), στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παρέχει υπηρεσίες για διεθνή επιχειρηματική συνεργασία, ενημέρωση για ευρωπαϊκές πολιτικές, καινοτομία και μεταφορά τεχνολογίας, ενίσχυση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.