Το ΕΚΤ διοργανώνει διαδικτυακό Workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Μεγάλα Δεδομένα στην Υγεία

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη του δημόσιου τομέα, ερευνητές στον κλάδο των ΤΠΕ στην υγεία, νεοφυείς επιχειρήσεις και παρόχους υγειονομικής φροντίδας.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Μεγάλων Δεδομένων στον κλάδο της υγείας, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου (10.00-12.10) με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών από την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Η συζήτηση θα εστιάσει στο πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), και τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) για την ενίσχυση και βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, ακολουθώντας επιτυχή παραδείγματα άλλων χωρών.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη του δημόσιου τομέα, ερευνητές στον κλάδο των ΤΠΕ στην υγεία, νεοφυείς επιχειρήσεις και παρόχους υγειονομικής φροντίδας.

Κεντρικές ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι δύο εξειδικευμένα στελέχη στην τεχνητή νοημοσύνη από το Ισραήλ. Η Liron Freind-Saadon, Διευθύντρια Ανάπτυξης στον τομέα της υγείας στην NVIDIA-Israel, θα μιλήσει για τον ρόλο της NVIDIA και των GPUs στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Η Dr Gal Noyman, Διευθύντρια Ανάπτυξης της Data Science Group και DSG Medical, θα αναφερθεί στον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Μεγάλων Δεδομένων στην υγεία.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης ειδικοί από τον κλάδο της υγείας και των τεχνολογιών πληροφορικής στην Ελλάδα: H Δρ Βασιλεία Χατζηστεργίου, συνιδρύτρια της BookingClinic, startup που διακρίθηκε στον διαγωνισμό Headstart-Covid για το 2020, ο Δρ Σπύρος Αρσένης, συντονιστής του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων NBG Business Seeds, ο Δρ Χαράλαμπος Καρανίκας, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Γενικός Γραμματέας ΕΕΜΕΠΥ, ο Δρ Γιώργος Δάφουλας, Συνεργάτης Κλινικής Έρευνας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τέλος, στην εκδήλωση θα πάρει μέρος εκπρόσωπος του EIT Health Innostars.

Ο Γιώργος Μέγας, σύμβουλος Καινοτομίας, θα παρουσιάσει τις δράσεις του ΕΚΤ ως κόμβου του EIT Health για την Ελλάδα, καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το European Innovation Council Accelerator.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στα αγγλικά, είναι δωρεάν. Για να συμμετάσχετε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Γιώργο Μέγα, email: megas@ekt.gr, τηλ: 210-7273921.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) αποτελεί τον ελληνικό κόμβο του ΕΙΤ Health, της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Παράλληλα, συμμετέχει ως συντονιστής στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network - Hellas, τον ελληνικό κόμβο του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο. Είναι επίσης  Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 και ειδικότερα για τα υποπρογράμματα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, της Υγείας κ.α.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ