Το EIT Health χρηματοδοτεί λύσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19

Το Headstart είναι το πρόγραμμα του EIT Health με τη γρηγορότερη δυνατή χρηματοδότηση για ψηφιακές λύσεις απέναντι στην πανδημία COVID-19.

Το EIT Health, μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας, τροποποίησε το βασικό του πρόγραμμα Headstart για χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων και πλέον καλεί αυτές που έχουν επίπεδο τεχνολογικής ωριμότητας (TRL) 8 και άνω και εστιάζουν στη μάχη απέναντι στον COVID-19, να υποβάλουν πρόταση για ώριμα σχέδια που να αφορούν προϊόντα ή υπηρεσίες.

Η χρηματοδότηση είναι έως 50.000 ευρώ για υλοποίηση της λύσης σε 6 μήνες, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 14 Απριλίου 2020.

Το πρόγραμμα EIT Health Headstart επιταχύνει την έναρξη λειτουργίας επιλεγμένων νεοφυών επιχειρήσεων παροχής υγειονομικής περίθαλψης μέσω επιχορηγήσεων, ενώ βοηθάει επίσης στη δικτύωση και στον σχεδιασμό του έργου.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), κόμβο του EIT Health για την Ελλάδα, και να επικοινωνείτε με τον Γεώργιο Μέγα, EIT Health Hub Greece Coordinator και Σύμβουλο Καινοτομίας στο ΕΚΤ, megas@ekt.gr, 2107273921.

Τι είναι το EIT Health;

Το EIT Health αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Yποστηρίζει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και νέους εξερευνητές της ψηφιακής υγείας να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Ευρώπης.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι o πόλος του EIT Health στην Ελλάδα. Το 2019 το ΕΚΤ υποστήριξε περισσότερες από 20 νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του EIT Health. Περισσότεροι από 60 σπουδαστές στον τομέα της Υγείας ενημερώθηκαν για προγράμματα του EIT Health και 12 από αυτούς επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, EKT