#DigitalSolidarityGR - Έξυπνες υπηρεσίες και λύσεις στη νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ψηφιακή Αλληλεγγύη απέναντι στην πανδημία. Προσφέρουμε όλοι, μένουμε σπίτι όλοι!
21.03.2020
| upd:
24.03.2020

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της πρωτοβουλίας #DigitalSolidarityGR καλεί σε συστράτευση όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς για να προσφέρουν δωρεάν ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες στους κατοίκους της Ελλάδας, για όσο διαρκούν τα μέτρα για τον νέο κορoνοϊό.

Το #DigitalSolidarityGR προωθεί την πρόσβαση των πολιτών στην εξ’ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, μέσω της παροχής δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων από φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Την πρόσκληση για την ψηφιακή αλληλεγγύη σχετικά με την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών λόγω του κορονοϊού απηύθυνε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προς τα μέλη του ΣΕΠΕ, τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, τα μέλη της «Ελληνικής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση» και τις επιχειρήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών. Στην επιστολή του ο Υπουργός καλεί τις επιχειρήσεις να εξετάσουν ποιες από τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχουν συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα: υπηρεσίες και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση, αλλά και την ψυχαγωγία.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια, συμπληρώνουν τα πεδία που βρίσκονται  στην ιστοσελίδα «Πάρτε Μέρος» με τις λεπτομέρειες της  προσφοράς και την αποστέλλουν στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μετά την απαραίτητη επαλήθευση από την αρμόδια ομάδα του Υπουργείου, αναρτώνται στην πλατφόρμα οι προσφορές που έχουν σαφή και προκαθορισμένη διάρκεια.  Τόσο οι υπηρεσίες όσο και τα προϊόντα που διατίθενται δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος, δεν πρέπει να συνοδεύονται από δέσμευση ή υποχρέωση ανανέωσης μετά το πέρας της περιόδου της προσφοράς. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες υπηρεσίες και προϊόντα (τα οποία διαρκώς θα ανανεώνονται) από την ιστοσελίδα «Υπηρεσίες και Προϊόντα».

Στην πρόσκληση του Υπουργείου έχουν ήδη ανταποκριθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 50 επιχειρήσεις και φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος. Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά, δωρεάν online κινηματογραφικές παραγωγές, δωρεάν πρόσβαση για Video Streaming και Enterprise Video Streaming για να βοηθηθούν επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, εργαλεία για εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους «ψηφιακή πλατφόρμα», συστήματα τηλεδιάσκεψης, συστήματα τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, είναι ορισμένες μόνο από τις υπηρεσίες που διατίθενται προς όφελος των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) συμμετέχει στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR με τη νέα ιστοσελίδα "COVID-19: Επιστημονική Πληροφόρηση" στόχος της οποίας είναι να προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση στην ερευνητική κοινότητα και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. H ιστοσελίδα, η οποία επικαιροποιείται σε καθημερινή βάση, περιλαμβάνει επιλεγμένα άρθρα από έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, σχετικά με τον νέο κορονοϊό, καθώς και χρήσιμους συνδέσμους για περισσότερη πληροφόρηση.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης