#IamRemarkable είπαν και είναι πραγματικά

25 γυναίκες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους συμμετείχαν στο σεμινάριο ενδυνάμωσης που διοργάνωσαν το ΕΚΤ και η Google Hellas.

Εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, υπάλληλοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ερευνήτριες, καλλιτέχνες, εργαζόμενες σε ΜΚΟ. Όλες γυναίκες και όλες αξιοθαύμαστες. 25 γυναίκες από διαφορετικά επαγγελματικά περιβάλλοντα άκουσαν, συζήτησαν, αντάλλαξαν προσωπικές εμπειρίες και πρακτικές και έμαθαν πώς να δίνουν ώθηση και να παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους στον χώρο εργασίας τους και εκτός αυτού, στο σεμινάριο ενδυνάμωσης #IamRemarkable. Το σεμινάριο διοργάνωσαν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, μια ημέρα μετά την Παγκόσμια ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και η Google Hellas, με την υποστήριξη της Curious, Inc.

Το σεμινάριο, το οποίο απευθυνόταν σε γυναίκες που βρίσκονται σε πρώιμο επαγγελματικό στάδιο ή επιθυμούν να δώσουν ώθηση στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. συντόνισε η Σπυριδούλα Δρακοπούλου, Head of Finance & Performance Agencies της Google Hellas και Facilitator του #IamRemarkable.

Σχετικά με το #IamRemarkable

Η Google ξεκίνησε αρχικά τη διοργάνωση των σεμιναρίων #IamRemarkable για την ενδυνάμωση του δικού της προσωπικού. Τα θετικά αποτελέσματα που είχε το σεμινάριο στα στελέχη που το παρακολούθησαν, την οδήγησαν να μοιραστεί αυτή την πρωτοβουλία με άλλες εταιρείες και φορείς.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 στα σεμινάρια της πρωτοβουλίας συμμετείχαν 85.000 άτομα από περισσότερες από 100 χώρες, με περισσότερους από 4.000 εκπαιδευμένους συντονιστές να έχουν πραγματοποιήσει το εργαστήριο σε όλο τον κόσμο.

Οι δράσεις του ΕΚΤ για τη συμμετοχή των γυναικών στην έρευνα

Το ΕΚΤ υποστηρίζει ενεργά την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας από το 2007, με συγκεκριμένες δράσεις που έχει αναλάβει σε εθνικά και ευρωπαϊκά έργα. Μετά την εκτεταμένη καταγραφή των Ελληνίδων ερευνητριών με το έργο «Χαρτογράφηση του Επιστημονικού Χώρου του Ελληνικού Γυναικείου Ερευνητικού Δυναμικού» και τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά έργα GENDERA, SHEMERA και EMPOWA (Enhancing more participation of Women Entrepreneurs’ Activities in Horizon 2020) που είχε ως στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών επιχειρηματιών στο SME Instrument του Ορίζοντα 2020, το ΕΚΤ συμμετέχει την τρέχουσα περίοδο ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο GENDERACTION, το οποίο υλοποιεί δράσεις για την αποτύπωση της κατάστασης σε εθνικό επίπεδο, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη δημιουργία μιας μάδας εκπροσώπων των κρατών-μελών της ΕΕ για την ενίσχυση πολιτικών ισότητας των φύλων στην έρευνα. 

Το ΕΚΤ συνεισφέρει συστηματικά στην καθιερωμένη πλέον πανευρωπαϊκή έκδοση «She figures» με αναλυτικά στατιστικά στοιχεία και δείκτες για τις γυναίκες ερευνήτριες. Παράλληλα, υποστηρίζει την έρευνα στον τομέα της ισότητας των φύλων μέσω των δράσεων του ως Εθνικού Σημείου Επαφής στο πρόγραμμα «Επιστήμη στην Κοινωνία και μαζί με την Κοινωνία» του Ορίζοντα 2020 (το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και καινοτομία).

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EKT