Έρχεται το ICT Proposers’ Day 2019 τον Σεπτέμβριο στο Ελσίνκι

Στο πλαίσιο της διημερίδας, το δίκτυο Ideal-ist και το Enterprise Europe Network συνδιοργανώνουν Εκδήλωση Δικτύωσης για επιχειρήσεις και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)

Το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιείται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το ICT Proposers’ Day 2019. Πρόκειται για ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Στο πλαίσιο της διημερίδας, το δίκτυο Ideal-ist και το Enterprise Europe Network συνδιοργανώνουν Εκδήλωση Δικτύωσης (Brokerage Event) για επιχειρήσεις και ερευνητές που δραστηριοποιούνται στις ΤΠΕ. Οι συμμετέχοντες μπορούν να συναντηθούν και να συνεργαστούν με εκπροσώπους από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, με υπεύθυνους άσκησης πολιτικής καθώς και με εκπροσώπους επιχειρήσεων. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον κλάδο των ΤΠΕ στον Ορίζοντα 2020 και συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών στην εκδήλωση.

To ICT Proposers’ Day 2019 θα επικεντρωθεί στις επικείμενες προσκλήσεις του Προγράμματος Εργασίας Horizon 2020 στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, των μελλοντικών και των αναδυόμενων τεχνολογιών (FET) και των κοινωνικών προκλήσεων.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Digital Excellence Forum

Το φόρουμ ψηφιακής αριστείας περιλαμβάνει μία σύνοδο για τον υποστηρικτικό ρόλο της έρευνας και της ψηφιακής πολιτικής, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου. Στόχος της συνόδου είναι να αποδείξει τη σημασία της πολιτικής έρευνας και καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μπορέσει η βιομηχανία να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την αυτονομία της και να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές προκλήσεις.

Η εκδήλωση θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιαστούν και να συζητηθούν οι κυριότερες πολιτικές πρωτοβουλίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και της κοινωνίας. Θα συζητηθεί επίσης ο τρόπος με τον οποίο η ατζέντα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία μπορεί να συμβάλει καλύτερα σε αυτούς τους στόχους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα Εργασίας του Ορίζοντα 2020.

Διαδικασία εγγραφής

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο κέντρο Messukeskus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Για να πάρετε μέρος στις συναντήσεις δικτύωσης χρειάζεται να εγγραφείτε αρχικά στο συνέδριο. Αναλυτικά τα βήματα περιγράφονται εδώ. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 14 Ιουνίου 2019. Κατά την εγγραφή σας στο Brokerage Event, επιλέξτε ως γραφείο υποστήριξης το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γιώργο Μέγα (email: megas@ekt.gr, τηλέφωνο: +30 210 7273921).

Το χρονοδιάγραμμα των διμερών συναντήσεων θα σας αποσταλεί λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση, βάσει του αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τις αιτούμενες συναντήσεις από τους επιμέρους φορείς.

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Enterprise Europe Network

Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) είναι συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, που αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Enterprise Europe Network-Hellas είναι το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης. Στηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση, παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων, ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Κάθε χρόνο, το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, Enterprise Europe Network, Ευρωπαϊκή Επιτροπή