Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το Σάββατο 6 Οκτώβρίου, ανοίγει τις πόρτες του, στα Κέντρα Επισκεπτών Θησείου & Πεντέλης.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος, προσφέροντας το Σάββατο 6 Οκτωβρίου εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο, στα Κέντρα Επισκεπτών του στο Θησείο και την Πεντέλη.

Η Εβδομάδα Διαστήματος αποτελεί μια γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας και απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Διεξάγεται κάθε χρόνο στο διάστημα 4-10 Οκτωβρίου, εντός του οποίου ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πλανητάρια, αεροδιαστημικές εταιρείες, σύλλογοι αστρονόμων και άλλοι σχετικοί φορείς σε όλο τον κόσμο, φιλοξενούν και παρουσιάζουν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέμα το Διάστημα και την συνεισφορά της διαστημικής τεχνολογίας στον άνθρωπο.

Αφορμή των εκδηλώσεων αποτελούν δυο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του ανθρώπου στο Διάστημα, που έλαβαν χώρα τον Οκτωβρίου: Η εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου στο Διάστημα, του Sputnik 1 (4/10/1957), που σηματοδότησε την αρχή της διαστημικής εποχής, αλλά και ο καθορισμός των αρχών που διέπουν τη δράση των χωρών στην εξερεύνηση και την ειρηνική χρήση του Διαστήματος, όπως στη Σελήνη και άλλα ουράνια σώματα (10/10/1967). Το προηγούμενο έτος (2017) πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 4.000 εκδηλώσεις σε σύνολο 82 χωρών σε όλο τον κόσμο κατά την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος.

Επικοινωνία: Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης: 210 3490022, Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 13:00. Κέντρο Επισκεπτών Θησείου: 210 3490160, 210 3490036. visitorcenter@noa.gr, https://www.facebook.com/visitorcenters

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών