Διεθνές Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας

Οι συμμετέχοντες θα έχουν μία σημαντική ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να διερευνήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν διεθνείς συνεργασίες στο πλαίσιο της διεθνούς φήμης έκθεσης "WindEnergy Hamburg 2018"

To Διεθνές Forum Επιχειρηματικών Συναντήσεων “WindEnergyMatch 2018” στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας διοργανώνεται από το δίκτυο Εnterprise Europe Network στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο Αμβούργο (Γερμανία), στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “WindEnergy Hamburg 2018”. Τη συμμετοχή ελληνικών φορέων από τον κλάδο της Αιολικής Ενέργειας στο Διεθνές Forum υποστηρίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas. To Enterprise Europe Network -Hellas αποτελεί τον ελληνικό κόμβο του ομώνυμου ευρωπαϊκού δικτύου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της αιολικής ενέργειας και αναζητούν συνεργασίες σε επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ερευνητικό επίπεδο στα παρακάτω αντικείμενα:

Αιολικά πάρκα (Onshore & Offshore)

  • Κατασκευή ανεμογεννητριών
  • Προμηθευτές εξαρτημάτων
  • Νέα υλικά / επεξεργασία υλικών
  • Εγκατάσταση αιολικών πάρκων
  • Μελέτη & ανάπτυξη έργων
  • Χειρισμός & συντήρηση έργων
  • Δίκτυα μεταφοράς
  • Χρηματοδότηση & ασφάλεια

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα, πραγματοποιώντας στοχευμένες διμερείς συναντήσεις 30 λεπτών, να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, να ανακαλύψουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές/τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να υποβάλουν το προφίλ τους (ζήτηση ή προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, τεχνολογικών προϊόντων ή συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα) έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018. Tα προφίλ δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικό κατάλογο και αποτελούν τη βάση για τη διοργάνωση διμερών συναντήσεων με δυνητικούς συνεργάτες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα δημοσιευμένα προφίλ τους συνεργάτες που ταιριάζουν στις ανάγκες τους και  να ζητήσουν συνάντηση την ημέρα του brokerage event στον προκαθορισμένο χώρο. Οι αιτήσεις για τις συναντήσεις πραγματοποιούνται έως τις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ η δυνατότητα για αποδοχή/απόρριψη των συναντήσεων έχει καταληκτική ημερομηνία στις 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 (10:00-18:00) και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2016 (10:00-14:00). Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το προσωπικό πρόγραμμα συναντήσεων λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων είναι δωρεάν. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προμηθευτούν το εισιτήριο εισόδου τους στην έκθεση WindEnergy Hamburg 2018, όπου θα λάβει χώρα και η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (Hall B7, Conference Room B7.1). Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Φανή Λαμπριανίδου, τηλ.: 210 7273933,, email: lamprianidou@ekt.gr).

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης στον κόσμο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με διεθνείς φιλοδοξίες, με 3.000 εμπειρογνώμονες σε 600 οργανισμούς και καλύπτοντας περισσότερες από 60 χώρες. Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου, το Enterprise Europe Network-Hellas, αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΕΚΤ, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Enterprise Europe Network, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης