Μέχρι τις 30 Ιουνίου η ψηφοφορία για τις καλύτερες Startup εταιρείες στην Ελλάδα

Στόχος των Startupper Awards είναι να αναδειχτούν και να επιβραβευτούν οι καλύτερες Startup εταιρείες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν επιλεχθεί, μεταξύ άλλων, βάσει του προφίλ, των στοιχείων και κυρίως της παρουσίας τους στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου συνεχίζεται η ψηφοφορία για τη δεύτερη διοργάνωση των Startupper Awards, των βραβείων που δίνουν τη δυνατότητα στο ελληνικό οικοσύστημα, και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, να επιλέξουν τις Startup εταιρείες και τις πρωτοβουλίες που αξίζουν να ξεχωρίσουν και να βραβευτούν, μέσω της πλατφόρμας eSurvey.

O διαγωνισμός διοργανώνεται από το Startupper.gr, ειδησεογραφικό portal για τις startups. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, στόχος είναι, μέσα από έναν ανεξάρτητο φορέα, να αναδειχθούν και να επιβραβευτούν οι καλύτερες Startup εταιρείες στην Ελλάδα. Η αρχική επιλογή των υποψήφιων Startup εταιρειών έγινε από τη κοινότητα και την ομάδα του Startupper, βάσει του προφίλ, των στοιχείων και κυρίως της παρουσίας των εταιρειών στο ελληνικό οικοσύστημα και στις διάφορες δομές του, αλλά και της δημοσιοποίησης των «πεπραγμένων», τους τόσο μέσα από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, όσο και σε εταιρικά blog και κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Πέρυσι, κατά την πρώτη διοργάνωση των βραβείων, 4.430 άτομα είχαν συμμετάσχει στη ψηφοφορία, γεγονός που δείχνει ότι τα βραβεία είχαν την αποδοχή, την αναγνώριση και την απαραίτητη βαρύτητα για την ανάδειξη των καλύτερων Startups σε εννέα κατηγορίες.

Οι φετινές τέσσερις κατηγορίες των υποψηφιοτήτων είναι οι εξής:

1. Scaleup Startup: Είναι η κατηγορία που θα επιβραβεύσει τις Startup εταιρείες που βρίσκονται στο δεύτερο στάδιο της ανάπτυξής, τους έχοντας λάβει – συνήθως – τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης τους.

2. Mature Startups: Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν και θα βραβευτούν oι Startup εταιρείες που βρίσκονται πρώτο στάδιο της ανάπτυξης τους, έχοντας λάβει την αρχική τους επένδυση.

3. Early Stage Startups: Στην κατηγορία αυτή θα επιβραβευθούν εταιρείες που βρίσκονται στα πρώτα βήματα υλοποίησης της επιχειρηματικής τους ιδέας.

4. Δομές και πρωτοβουλίες: Η ειδική αυτή κατηγορία επιβραβεύει την καλύτερη πρωτοβουλία στο οικοσύστημα των Startup εταιρειών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site awards.startupper.gr ή απευθείας το esurvey.gr/sa17, μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, και να ψηφίσουν τη Startup επιχείρηση της επιλογής τους σε κάθε μια από τις τέσσερις κατηγορίες. Κάθε συμμετέχων θα μπορεί να ψηφίσει 1 επιλογή, σε κάθε κατηγορία, μόνο μια φορά, κάτι που θα εξασφαλιστεί μέσω της πλατφόρμας eSurvey. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου 2017.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Startupper