C-Energy 2020: Το ευρωπαϊκό δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για την Ενέργεια

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕKT), ως Εθνικό Σημείο Επαφής για την Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020, συμμετέχει και στο δίκτυο C-Energy 2020, αποτελώντας τον ελληνικό κόμβο του ευρωπαϊκού δικτύου.

Το ευρωπαϊκό δίκτυο “C-Energy 2020” των Εθνικών Σημείων Επαφής για το πρόγραμμα «Ασφαλής, Καθαρή και Αποδοτική Ενέργεια» του Ορίζοντα 2020, απαρτίζεται από Εθνικά Σημεία Επαφής για την Ενέργεια από 18 χώρες και δραστηριοποιείται από το τέλος του 2014. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕKT), ως Εθνικό Σημείο Επαφής στον Ορίζοντα 2020, συμμετέχει και στο δίκτυο C-Energy 2020, αποτελώντας τον ελληνικό κόμβο του ευρωπαϊκού δικτύου.

Το έργο, διάρκειας τεσσάρων ετών, εντείνει και επεκτείνει τις δράσεις που είχαν ξεκινήσει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων  έργων (C-Energy και C-Energy+) στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, στα οποία συμμετείχε το ΕΚΤ.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση των Εθνικών Σημείων Επαφής για την Ενέργεια στον Ορίζοντα 2020, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους, συμβάλλοντας έτσι στην ορθότερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις προκηρύξεις του Ορίζοντα 2020, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας των προτάσεων που υποβάλλονται.

Tο δίκτυο απευθύνεται σε ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς, καθώς και στην επιχειρηματική κοινότητα, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, υποβάλλοντας προτάσεις σε ανοιχτές προκηρύξεις του προγράμματος «Ασφαλής, Καθαρή και Αποδοτική Ενέργεια».

Οι δράσεις του δικτύου περιλαμβάνουν την καταγραφή και διάδοση καλών πρακτικών, την προώθηση διεπιστημονικής και διεθνούς συνεργασίας, την εξεύρεση συνεργατών για την από κοινού υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο των προκηρύξεων του Ορίζοντα 2020, τη διοργάνωση εκδηλώσεων μεσιτείας, κ.ά.

Οι παραπάνω δράσεις είναι συμπληρωματικές με τις υπηρεσίες που παρέχονται από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas και αφορούν στη στρατηγική μεταφοράς τεχνογνωσίας, την αξιοποίησης γνώσης, την υποστήριξη της καινοτομίας και τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του C-Energy 2020 http://www.c-energy2020.eu/

Αναζήτηση εταίρων γίνεται μέσω του C-Energy partner search tool http://www.partnersearch.c-energy2020.eu/

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης