Επιστροφή στην Ελλάδα με υποτροφία Marie Skłodowska-Curie Actions

Με την υποστήριξη του ΕΚΤ και του Enterprise Europe Network, περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Δημήτριος Χριστάρας επέστρεψε στην Ελλάδα με υποτροφία Marie Skłodowska-Curie Actions και εκπονεί έρευνα στην επιχείρηση Athens Eye Hospital.

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εργαλείων και μεθόδων για τη μελέτη των οπτικών χαρακτηριστικών του ανθρώπινου οφθαλμού.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και το Enterprise Europe Network βοήθησαν τον ερευνητή κατά την υποβολή της πρότασής του.  

«Είναι αρκετά διαφορετικό να κάνεις έρευνα σε μια επιχείρηση» δηλώνει. «Συνήθως, σε ένα αμιγώς ακαδημαϊκό περιβάλλον δεν έχεις αυτήν την άμεση επαφή με τους ανθρώπους και την κοινωνία».

Το ΕΚΤ, συντονιστής του ελληνικού κόμβου του δικτύου Enterprise Europe Network αλλά και Εθνικό Σημείο Επαφής MSCA στην Ελλάδα, έχει συνδέσει το δίκτυο με τα Εθνικά Σημεία Επαφής του προγράμματος MSCA.

Με αυτόν τον τρόπο περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό.

Δείτε το βίντεο.