Σεμινάριο "Η πρόκληση της Νομικής Υποστήριξης σε μία Επιχείρηση «Scale Up»: Eπενδυτές, Nέες Aγορές, Συμβάσεις'

Πότε και πού;

18.07.2018
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (EKT Media Room), Bασ. Κωνσταντίνου 48

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνει την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 (17.00-20.00) εκπαιδευτικό σεμινάριο για Επιχειρήσεις – Scale Ups με αντικείμενο τις νομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία Επιχείρηση σε κρίσιμα ζητήματα (Επενδυτές, Νέες Αγορές, Συμβάσεις) και τον τρόπο που μπορεί να διαχειριστεί τη νομική της υποστήριξη στα ζητήματα αυτά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΚΤ Media Room, Βασ. Κωνσταντίνου 48) και υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EEN-Hellas Scale από τους εταίρους του Enterprise Europe Network-Hellas, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Δίκτυο «ΠΡΑΞΗ» 

Τίτλος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι «Η πρόκληση της Νομικής Υποστήριξης σε μία Επιχείρηση «Scale Up» Eπενδυτές, Nέες Aγορές, Συμβάσεις και σε αυτό προσκαλούνται επιχειρήσεις-scale ups που θα υποστηριχθούν από το πρόγραμμα ΕΕΝ-Hellas-Scale.

Βασική εισηγήτρια θα είναι η επικεφαλής της μονάδας καινοτομίας του ΕΚΤ Φαίη Ορφανού, δικηγόρος, ειδικευμένη σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας, με μεγάλη εμπειρία στην υποστήριξη επιχειρήσεων. Με το συντονισμό της κ. Ορφανού θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους εκπροσώπους των παριστάμενων επιχειρήσεων πάνω σε καίρια ερωτήματα στα εξής πεδία: (α) Νέοι Μέτοχοι – Επενδυτές: Διαχείριση της εταιρικής σχέσης, (β) Νέες Αγορές: Διαφορετικά Συστήματα Δικαίου, Ρυθμιστικό Πλαίσιο, Ανταγωνισμός, (γ) Συμβάσεις: Διαχείριση-Παρακολούθηση υποχρεώσεων και δικαιωμάτων κατά την εκτέλεση συμβάσεων. Στόχος είναι να εντοπισθούν τα κρίσιμα ζητήματα και να αναδειχθούν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισής τους σε συνεργασία με τους δικηγόρους της επιχείρησης. 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή, με τη συμπλήρωση online φόρμας.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live

Επικοινωνία

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Βαρβάρα Βασιλάκη, email: vasilaki@ekt.gr

Διοργάνωση