Ημερίδα για τις Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για την Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα της Υγείας

Πότε και πού;

27.11.2017
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα), Bασ. Κωνσταντίνου 48

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο "Ορίζοντας 2020" (Horizon 2020) της ΕΕ, διοργανώνουν ημερίδα για τις Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες για την Έρευνα & την Καινοτομία  στον τομέα της Υγείας. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας – Tομέας Υγείας (EIT Health) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δεύτερα 27 Νοεμβρίου 2017, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας (Βασ. Κωνσταντίνου 48).  

Στην εκδήλωση, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας του 2018-2020 για την Κοινωνική Πρόκληση "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και ευημερία” και συμβουλές επιτυχίας για όσους συμμετέχουν. Θα παρουσιαστούν επίσης  ανοικτές προκηρύξεις και συμβουλές υποβολής προτάσεων για Συμπράξεις "Δημοσίου/Δημοσίου & Δημόσιου/Ιδιωτικού Τομέα" Innovative Medicines Initiatives. Τέλος θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία ΕΙΤ-Ηealth, καθώς και οι ευκαιρίες χρηματοδότησης για early start-ups επιχειρήσεις στον τομέα της Υγείας μέσω του διαγωνισμού Innοstars του EIT Health.

Το πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020”, το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία, την περίοδο 2018-2020, αναμένεται να διαθέσει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στον τομέα "Υγεία, δημογραφική αλλαγή και ευημερία", συμπεριλαμβανομένου του τομέα της ηλεκτρονικής υγείας (eHealth) και των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών για την ευγηρία. Σημειώνεται ότι το 20% του προϋπολογισμού απευθύνεται σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), μέσα από συνεργατικά έργα (13%) και ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία για τις ΜΜΕ (7%). Στατιστικά στοιχεία για την ελληνική συμμετοχή στις πρώτες προκηρύξεις της Κοινωνικής Πρόκλησης "Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευημερία" διατίθενται στην ιστοσελίδα http://metrics.ekt.gr/el/node/341.  

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή, με τη συμπλήρωση online φόρμας.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live   

Επικοινωνία

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Cristina Pascual, cpascual@ekt.gr, 210 7273920

Γιώργος Μέγας, megas@ekt.gr, 210 7273921

 

 

Διοργάνωση