Ημερίδα "Το πρόγραμμα FET (Μελλοντικές & Αναδυόμενες Τεχνολογίες) στον Ορίζοντα 2020"

Πότε και πού;

26.09.2017
Αθήνα - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβα), Bασ. Κωνσταντίνου 48

Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών) διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 26/09 (09.00-14.00) για το πρόγραμμα «Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίας (FET)» του Ορίζοντα 2020, με έμφαση στη δράση FET Flagships.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει νέες τεχνολογίες αιχμής που προκύπτουν από διεπιστημονική προηγμένη επιστημονική έρευνα και μηχανική αιχμής. Στόχος είναι να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη της Ευρώπης και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας υψηλών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις συμπληρωματικές δράσεις:

  • “FET Open”: υποστήριξη ιδεών για ριζικά νέες μελλοντικές τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και απασχολούν λίγους ερευνητές  
  • “FET Proactive”: υποστήριξη αναδυόμενων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργηθεί κριτική μάζα Ευρωπαίων ερευνητών σε υποσχόμενες διερευνητικές δράσεις έρευνας
  • “FET Flagships”: υποστήριξη πρωτοβουλιών στις οποίες εκατοντάδες Ευρωπαίοι ερευνητές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιλύσουν φιλόδοξες επιστημονικές και τεχνολογικές προκλήσεις, όπως η κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου ή η ανάπτυξη νέων υλικών όπως το γραφένιο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες FET Flagships στον Ορίζοντα 2020 (Graphene, Human Brain, Quantum), το Πρόγραμμα Εργασίας 2018-2020, η ελληνική συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.   

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Οι online εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν κανονικά στη γραμματεία πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live/

Επικοινωνία

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Γεωργία Τζένου, tzenou@ekt.gr

Γιώργος Μέγας, megas@ekt.gr

Διοργάνωση