Ανοικτός Δημόσιος Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός άνω των ορίων (μέσω ΕΣΗΔΗΣ) με αντικείμενο «Σχεδιασμός και εφαρμογή μεθοδολογικής προσέγγισης για την εκτίμηση της μείωσης του κόστους & του χρόνου για τη Δημόσια Διοίκηση, τους πολίτες & επιχειρήσεις λόγω της εισαγωγής της πύλης «gov.gr» & της ένταξης σε αυτή ψηφιοποιημένων υπηρεσιών» και κωδικό ΤΑ201

16.05.2023 έως 07.07.2023

Διενέργεια Ανοικτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ, άνω των ορίων με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής (Άρθρο 117 Ν. 4412/2016).

Η διακήρυξη αφορά στην παροχή μελετητικών υπηρεσιών για το σχεδιασμό και την εφαρμογή μεθοδολογικής προσέγγισης με στόχο την αποτίμηση των παρεχόμενων από την πύλη “gov.gr” ψηφιακών υπηρεσιών, μέσω της εκτίμησης της μείωσης σε κόστος και χρόνο (διοικητικά βάρη) και τον προσδιορισμό των οφελών για τις επιχειρήσεις και την μέτρηση της ικανοποίησης των πολιτών. Ταυτόχρονα θα συσχετίσει την επίδραση που έχει η απλούστευση και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών με τις διαστάσεις του διεθνούς δείκτη eGovernment Benchmark, ο οποίος συγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη παρέχουν αποτελεσματικές ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και την ποιότητα αυτών.

Συγκεκριμένα στοχεύει στην υλοποίηση μελετητικών ενεργειών που αφορούν:

  • Την ποσοτική αξιολόγηση της μείωσης του συνολικού κόστους και χρόνου (διοικητικά βάρη) από την πλευρά της Δημόσιας Διοίκησης, των πολιτών και των επιχειρήσεων αναφορικά με επιλεγμένες υπηρεσίες που έχουν ψηφιοποιηθεί και έχουν ενταχθεί στην πύλη «gov.gr».
  • Την ποιοτική αξιολόγηση των επιλεγμένων υπηρεσιών βάσει προεπιλεγμένων κριτηρίων και προσέγγισης για την αποτύπωση ευρύτερων ποιοτικών οφελών που έχουν αποκομίσει όλες οι κοινότητες χρηστών (Φορείς Δημόσιας Διοίκησης, πολίτες, επιχειρήσεις) από τη χρήση αυτών μέσω της πύλης «gov.gr».
  • Την καταγραφή βέλτιστων πρακτικών αλλά και την ανάδειξη κινδύνων, όπως αυτά προέρχονται από την ποιοτική και ποσοτική αξιολόγηση των επιλεγμένων διαδικασιών και τα οποία δύνανται να αξιοποιηθούν κατά τη ψηφιοποίηση νέων υπηρεσιών.
  • Την παραγωγή υλικού αναφοράς για μεθοδολογικά και μετρητικά θέματα αποτίμησης ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών.
  • Την παραγωγή έκθεσης εκ των ευρημάτων προκειμένου να παρουσιαστεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η αποτίμηση του συνολικού κόστους και χρόνου (διοικητικά βάρη) στα στηριχθεί στις κατευθυντήριες γραμμές της μεθοδολογίας του Τυποποιημένου Μοντέλου Κόστους (Τ.Μ.Κ.) τροποποιημένη ανάλογα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και απαιτήσεις της μέτρησης των προαναφερθέντων υπηρεσιών της πύλης «gov.gr». Ο Ανάδοχος, θα συνεργαστεί με διεπιστημονική Ομάδα Έργου που θα συγκροτήσει το ΕΚΤ. Ταυτόχρονα η παρούσα σύμβαση έχει σκοπό να αναδείξει την επίδραση που δύναται να έχει η απλούστευση και η ψηφιοποίηση υπηρεσιών στις διαστάσεις του διεθνούς δείκτη eGovernment Benchmark, ο οποίος συγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη παρέχουν ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες καθώς και την ποιότητα αυτών.

Το αντικείμενο της παρούσας κατατάσσεται στον κωδικό του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV): 79400000-8 Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης.

Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης ορίζεται για δέκα οχτώ (18) μήνες από την υπογραφή της.

Η εκτιμώμενη αξία της Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 620.000,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 500.000,00 €.

Η Σύμβαση θα ανατεθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής.

Προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.eprocurement.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 21.06.2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Σημειώνεται ότι τροποποιήθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ως εξής:

Η παράταση της ημερομηνίας υποβολής των προσφορών στο πλαίσιο του υπ’ αριθμ. πρωτ. 940/16.05.2023 ως άνω Ανοικτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού άνω των ορίων, μέσω ΕΣΗΔΗΣ έως 07.07.2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ..

Η διενέργεια της διαδικασίας με χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) Προμήθειες και Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ (Διαδικτυακή Πύλη www.promitheus.gov.gr) στις 07.07.2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 π.μ..

Κατά τα λοιπά, οι όροι του Διαγωνισμού παραμένουν ως έχουν.

Το Τεύχος της Διακήρυξης είναι διαθέσιμο εδώ.