RICH-2

Στο έργο RICH – 2 συμμετέχουν τα μέλη του ευρωπαϊκού δικτύου των Εθνικών Σημείων Επαφής για τις Ερευνητικές Υποδομές στον Ορίζοντα 2020 και στοχεύει στην υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα (Framework Programmes). Το ΕΚΤ είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα για το πρόγραμμα "Ερευνητικές Υποδομές" του Ορίζοντα 2020.

URL
Διάρκεια
2019 έως 2020
Φορέας Χρηματοδότησης
Ευρωπαϊκή Ένωση - Ορίζοντας 2020
Θεματικό Πεδίο
Ερευνητικές Υποδομές
Ρόλος ΕΚΤ
Εταίρος. Το έργο RICH2020 αποτελεί συνέχεια των έργων EuroRIs-Net & EuroRIs-Net+ τα οποία συντόνιζε το ΕΚΤ. Ο ρόλος του είναι σημαντικός διότι το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής στην Ελλάδα για το πρόγραμμα "Ερευνητικές Υποδομές" του Ορίζοντα 2020 και έτσι, μπορούν να συνεχίζονται και οι δραστηριότητες του Παρατηρητήριου (EuroRIs-Net+).
Στόχος
Κύριος στόχος του έργου είναι η ενίσχυση του δικτύου των Εθνικών Σημείων Επαφής τα οποία συγκεντρωτικά έχουν μεγάλη εμπειρία και βαθιά κατανόηση του Ορίζοντα 2020 – των στόχων και του αντίκτυπου του στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ακόμα, το έργο στοχεύει στην ομοιογενή παροχή υπηρεσιών των Εθνικών Σημείων Επαφής και στην αύξηση των επιτυχημένων προτάσεων – ειδικά από τρίτες χώρες ή χώρες με χαμηλή συμμέτοχή. Όλα τα παραπάνω καταλήγουν στην καλύτερη και πληρέστερη υποστήριξη και διάχυση της γνώσης σε όσους υποβάλλουν προτάσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα.