Access2Markets: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για ελληνικές επιχειρήσεις

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του δικτύου στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τη νέα πύλη Access2Markets θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 ειδικά για ελληνικές επιχειρήσεις. 

Η πλατφόρμα Access2Markets αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις που αποφασίζουν να ασχοληθούν με το διεθνές εμπόριο, αλλά και για τα εμπορικά επιμελητήρια και τους οργανισμούς προώθησης εξαγωγών.

Λειτουργεί ως μια ενιαία υπηρεσία μιας στάσης, η οποία καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους εμπορικούς όρους για την εισαγωγή προϊόντων στην Ε.Ε., αλλά και για την εξαγωγή σε περισσότερες από 120 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Παρέχει στις επιχειρήσεις εξατομικευμένες πληροφορίες για τα προϊόντα τους, καθώς και πρακτικές πληροφορίες σχετικά με εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε., οδηγούς βήμα προς βήμα, εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο-μαρτυρίες, και πολλά άλλα, σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ε.Ε.

Το σεμινάριο οργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Εμπορίου της Επιτροπής, ενώ το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, θα παρουσιάσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του δικτύου στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Εγγραφές γίνονται δεκτές μέχρι τις 12 Απριλίου 2021 εδώ.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

09:00 - 09:05: Βίντεο: "Εμπορικές Συμφωνίες σε δράση"

09:05 - 09:15: Καλωσόρισμα και ενημέρωση σχετικά με εμπορικά σύμφωνα της Ε.Ε. από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

09:15 - 10:20: Ζωντανή παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης από τη Νίκη Κουμαδωράκη, εκπαιδεύτρια

10:20 - 10:35: Πρακτική άσκηση 1: Εξοικείωση με τον "Εμπορικό μου Βοηθό"

10:35 - 10:50: Ερωτήσεις - Απαντήσεις

10:50 - 11:05: Διάλειμμα

11:05 - 11:45: Ζωντανή παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης από τη Νίκη Κουμαδωράκη, εκπαιδεύτρια

11:45 - 12:10: Πρακτική άσκηση 2: Βρίσκοντας πληροφορίες για Κανόνες Καταγωγής (ROSA - Rules of Origin Self-Assessment)

12:10 - 12:45: Ερωτήσεις - Απαντήσεις

12:45 - 13:00: Παρουσίαση από το Enterprise Europe Network

Το Enterprise Europe Network-Hellas, o ελληνικός κόμβος του Enterprise Europe Network, είναι το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΕΚΤ υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση, αξιοποιώντας τα ερευνητικά αποτελέσματα και τις τεχνολογίες/προϊόντα τους. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας, ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές, παρέχει πληροφόρηση για τη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτή. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν διεθνείς επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, ανταλλαγή γνώσης και μεταφορά τεχνολογίας, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και brokerage events.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ