1ο Συνέδριο «Athens for Industry 4.0, Summit 2021» για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Βιομηχανία

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν βασικοί παράγοντες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών, διαδικασιών και υπηρεσιών στην ελληνική βιομηχανία.

Το 1ο Συνέδριο «Athens for Industry 4.0, Summit 2021» με τον θεματικό τίτλο: «Οι δρόμοι της Ελληνικής Βιομηχανίας είναι πλέον ψηφιακοί» διοργανώνεται διαδικτυακά στις 17 και 18 Μαρτίου 2021, με τη συμμετοχή βασικών παραγόντων και φορέων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών, διαδικασιών και υπηρεσιών στην ελληνική βιομηχανία. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι υποστηρικτής του συνεδρίου, ενώ η Διευθύντρια του ΕΚΤ, Δρ Εύη Σαχίνη, θα συμμετέχει στη συνεδρία "To Εργοστάσιο του 21ου αιώνα: Τεχνολογίες και Ψηφιακές Διαδικασίες" (17/03, 11.00-12.00).

To Συνέδριο μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση: https://athens4industry.e-expo.gr/

Ο ψηφιακός και τεχνολογικός μετασχηματισμός της χώρας είναι θέμα εθνικής οικονομικής επιβίωσης και ήδη χαρακτηρίζεται «ως εθνική προτεραιότητα» αλλά και ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η ευκαιρία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι μοναδική, καθώς η χώρα μπορεί να καλύψει τη μεγάλη απόσταση που έχει χάσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο εθνικός σχεδιασμός για τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας πρέπει να γίνει πρώτη εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα παράλληλα με την ενεργό συμμετοχή της βιομηχανίας στον σχεδιασμό των πρωτοβουλιών και τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η κύρια θεματολογία του Συνεδρίου αφορά:

  • τις κύριες διαδικασίες και τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ταχεία προσαρμογή των ελληνικών Βιομηχανιών στον ψηφιακό μετασχηματισμό,
  • τα θέματα που αξιολογούνται ως «σημαντικά» στην πορεία προς τις αρχές του Industry 4.0: Ψηφιοποίηση και Βελτιστοποίηση Διαδικασιών, Υποδομές και Βιομηχανικές υπηρεσίες μέσω 5G, Τεχνολογίες Smart Μanufacturing, Βελτιστοποίηση Ενεργειακής Αξιοποίησης, Διαδικασίες Βιομηχανικών Μονάδων Παραγωγής, Συστήματα ERP και CRM σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, Business Intelligence (ΒΙ) και έξυπνη διαχείριση δεδομένων, Τεχνητή Νοημοσύνη και Big Data, Analytics, Βιομηχανικά Δίκτυα & Προηγμένες Τεχνολογίες Αυτοματισμών, Έλεγχος Παραγωγής / Advanced Process Control,
  • λύσεις που μειώνουν τις παραγωγικές δαπάνες αλλά και τους χρόνους παράδοσης και δημιουργούν προσωποποιημένα προϊόντα και μοντέλα παραγωγής με διαδικασίες που είναι «λιτές» παραγωγικά και ολιστικά φιλικές προς το περιβάλλον,
  • αξιοποίηση λύσεων Industrial Internet of Things (IIoT), Machine Learning (ML) και Artificial Intelligence (AI), Soft Skills (Time-Stress & Conflict Management, Coaching & Mentoring).

Επιπλέον, το 1o Ετήσιο Συνέδριο "Athens for Industry 4.0, Summit 2021" προσφέρει στους συμμετέχοντές την ευκαιρία να περιηγηθούν σε μια online έκθεση Χορηγών. Σε ένα εύχρηστο ψηφιακό περιβάλλον, ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην εκδήλωση που τον ενδιαφέρει και να ζήσει μια νέα διαδικτυακή εμπειρία με απευθείας συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Για να παρακολουθήσετε το σύνολο των δραστηριοτήτων του 1oυ Συνεδρίου «Athens for Industry 4.0, Summit 2021» θα πρέπει να συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Συνεδρίου και να δημιουργήσετε το προφίλ σας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, και με την υποστήριξη θεσμικών και επαγγελματικών φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Teamworks, ΕΚΤ