Το ΕΚΤ συμμετέχει στο 22ο Greek ICT Forum - Infomobility World

To φετινό συνέδριο επικεντρώνεται στις ψηφιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί στη μετά COVID-19 εποχή.

Με στόχο την ανάδειξη ολοκληρωμένων υλοποιήσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογικών Τάσεων και Ψηφιακών Υποδομών και Υπηρεσιών, που αποτελούν τους «πυλώνες» της επιτυχημένης πορείας ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων, πραγματοποιείται φέτος, διαδικτυακά, το 22ο Greek ICT Forum – Infomobility World, την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020. Στο συνέδριο συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), με την παρουσίαση της μελέτης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, στην καταληκτική συνεδρία της πρώτης ημέρας, στις 22/07 (14.00-15.00), η Διευθύντρια του ΕΚΤ Εύη Σαχίνη, θα παρουσιάσει τα ευρήματα της νέας μελέτης του ΕΚΤ «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων, 2016-2018», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με στελέχη του τομέα των ΤΠΕ.

Το συνέδριο μεταδίδεται ζωντανά ΕΔΩ.

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) και με διοργανωτή την Teamworks, απευθύνεται στα στελέχη της Πληροφορικής, των Ψηφιακών Επικοινωνιών και των Υποδομών Υψηλής Τεχνολογίας, έχοντας ως βασικό θεματολογικό του άξονα τις ψηφιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί στη μετά COVID-19 εποχή.

Tο 22ο WEB Συνέδριο Greek ICΤ Forum – Infomobility World αποτελείται από πέντε (5) συνεδριακές ενότητες με διακριτή ονομασία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να ενημερωθούν για τις ψηφιακές εξελίξεις σε σειρά σημαντικών τομέων, αλλά και στις εταιρείες να παρουσιάσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους σε επαγγελματικό κοινό. Το συνέδριο θα συνοδεύεται από παράλληλη ψηφιακή έκθεση με εφαρμογές και παρουσιάσεις τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι βασικές θεματολογικές κατευθύνσεις του φετινού συνεδρίου επικεντρώνονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες επικοινωνιών που τον υποστηρίζουν, και είναι οι ακόλουθες:

  • Η ψηφιακή διασύνδεση εφαρμογών και υποδομών στον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και φορέων,
  • Οι ψηφιακές προκλήσεις για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εποχή του Industry 4.0,
  • Πώς οι σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τις επιχειρηματικές στρατηγικές,
  • Η μετάβαση στις mobile applications στην εποχή του Ιnfomobility,
  • Η εφαρμογή των ψηφιακών τιμολογίων και παραστατικών στις επιχειρήσεις και στους φορείς.

Κάθε συνεδριακή ημέρα θα ολοκληρώνεται με καταληκτική Συζήτηση «Στρογγυλής Τραπέζης», όπου κυβερνητικοί παράγοντες, θεσμικοί εκπρόσωποι και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων ΤΠΕ/ICT, φορέων και οργανισμών θα κατατεθούν απόψεις και προτάσεις για την αναγκαιότητα μίας συνεκτικής Εθνικής Στρατηγικής με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την άμεση αξιοποίηση των ΤΠΕ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Teamworks