Ενισχυμένο το ΕΚΤ μπροστά στις προοπτικές του μέλλοντος

Παραγωγική συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο.

Εποικοδομητική και παραγωγική ήταν η συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου με τη διοίκηση και τα στελέχη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020 στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η Διευθύντρια του ΕΚΤ Εύη Σαχίνη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΤ Ευάγγελος Μαγείρου και οι επικεφαλής των τμημάτων και των μονάδων του ΕΚΤ, ενώ συμμετείχε διαδικτυακά όλο το προσωπικό του φορέα.

«Ήρθα για να σας ακούσω» είπε ο Γενικός Γραμματέας, και όντως για περισσότερο από μία ώρα άκουσε προσεκτικά τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΕΚΤ που μίλησαν για την ιστορία και κυρίως για το παρόν του οργανισμού, περιγράφοντας τις αναπτυξιακές του δυνατότητες.

Ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε την απόφαση της κυβέρνησης και του Yπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση του ΕΚΤ, δίνοντας έμφαση στις προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, των ανοικτών δεδομένων, των  ψηφιακών δεξιοτήτων. Επιπλέον, μέσα από τη συζήτηση, όπως τόνισε, διαμόρφωσε καλύτερη άποψη για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του ΕΚΤ.

Στη συζήτηση καταγράφηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΕΚΤ με μόνιμο προσωπικό και η ανάγκη επίλυσης των ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά την αυτονόμηση του ΕΚΤ από το ΕΙΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο για ένα νέο, ενισχυμένο ΕΚΤ, με την κληρονομιά του παρελθόντος, ανοικτό στις προοπτικές του μέλλοντος, με αδιαπραγμάτευτη την αποστολή και τον ρόλο που προσδιορίζει ο Νόμος 4623/2019, με εξασφαλισμένη την ακεραιότητα και την αυτοτέλειά του. "Το ΕΚΤ αναδεικνύεται σε βασικό επιχειρησιακό φορέα για την αναπτυξιακή πολιτική του υπουργείου και τον ψηφιακό μετασχηματισμό δημόσιων οργανισμών, της οικονομίας και της κοινωνίας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι προγραμματίστηκε νέα συνάντηση εργασίας με σκοπό να συνεχιστεί η ενημέρωση και ο διάλογος ανά τμήμα.