EIT Health: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για δημιουργία καινοτόμων έργων

Νέα προκήρυξη για 6 θεματικές ενότητες στον τομέα της Υγείας και της «έξυπνης Υγείας».

Το EIT Health, μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας, ανοίγει και το 2020 πρόσκληση υποβολής προτάσεων για 6 θεματικές ενότητες στον τομέα της Υγείας και της «έξυπνης Υγείας», στο πλαίσιο της δημιουργίας τοπικών οικοσυστημάτων καινοτομίας.

Οι προτάσεις που μπορούν να υποβληθούν θα πρέπει να περιγράφουν συνεργασία τουλάχιστον δύο εταιρειών (Startup - ΜμΕ) ή εταιρείας και κάποιου ακαδημαϊκού ή ερευνητικού φορέα. Το ιδανικό σχήμα συνεργασίας αποτελείται από μία εταιρεία, έναν ερευνητικό ή ακαδημαϊκό φορέα και μία μονάδα υγείας. Το δεύτερο καλύτερο σχήμα αποτελείται από μία εταιρεία και μία μονάδα υγείας.

Βρείτε την προκήρυξη και όλα τα απαραίτητα έγγραφα εδώ. Οι υποβολές θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας Optimy του EIT Health έως τις 10 Φεβρουαρίου 2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περσινή αντίστοιχη προκήρυξη του ΕΙΤ Health διακρίθηκε ελληνική μίνι κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρία Ευγονία. Η κοινοπραξία, στην οποία συμμετείχε και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε την εφαρμογή PredictOHSS για την αυτοματοποιημένη πρόβλεψη του Συνδρόμου Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών (ΣΥΩ), μιας σοβαρής επιπλοκής της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η εφαρμογή θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτόμων Ιατρικών Εφαρμογών «EIT Health InnoStars 2019» με το ποσό των 75.000 ευρώ. 

Σχετικά με το EIT Health

Tο EIT Health είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ, το EIT Health αναβαθμίζει τις δεξιότητες των επαγγελματιών του τομέα υγείας σε όλη την Ευρώπη, επενδύοντας στα καλύτερα ταλέντα της, διευκολύνοντας την παραγωγή καινοτόμων ιατρικών προϊόντων εντός της ΕΕ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες στην υγεία και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας & Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology, EIT).

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι o κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα. Το 2019 το ΕΚΤ υποστήριξε περισσότερες από 20 νεοφυείς επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του EIT Health. Περισσότεροι από 60 σπουδαστές στον τομέα της Υγείας ενημερώθηκαν για προγράμματα του EIT Health και 12 από αυτούς επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε θερινά σχολεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, EKT