Energy Info Days στις Βρυξέλλες για επιχειρήσεις που θέλουν να δικτυωθούν

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 και συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών και ερευνητών στην εκδήλωση.

Το τριήμερο 25-27 Ιουνίου 2019 στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας και σκοπεύουν να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο των νέων προκηρύξεων του 2020 στον τομέα της Ενέργειας του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Έρευνα και Καινοτομία «Ορίζοντας 2020». Το H2020 Energy Info Days είναι αφιερωμένο στη δικτύωση και την εύρεση εταίρων για τον επιτυχή σχηματισμό κοινοπραξιών. Η εκδήλωση οργανώνεται από το ευρωπαϊκό έργο C-Energy2020 SC3: Secure, clean and efficient energy σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 και συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών και ερευνητών στην εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις εύρεσης εταίρων είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να γνωριστούν μεταξύ τους δυνητικοί υποψήφιοι, να ανταλλάξουν ιδέες και να διερευνήσουν τη δυνατότητα σχηματισμού κοινοπραξιών για την υποβολή προτάσεων. Οργανώνονται με βάση τη δημιουργία προφίλ των συμμετεχόντων οι οποίοι λαμβάνουν προσκλήσεις για συμμετοχή σε εικοσάλεπτες συναντήσεις. Η διαδικασία θυμίζει blind date, τα 20 λεπτά περνάνε γρήγορα, όμως είναι αρκετά για να σχηματιστούν οι πρώτες εντυπώσεις και να γίνουν οι επαφές. Μετά, χτυπά το κουδούνι και ξεκινά η επόμενη συνάντηση.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε δυνητικό υποψήφιο - εταιρεία, πανεπιστημιακό ή ερευνητικό φορέα ή άλλο οργανισμό, ο οποίος πληρεί τις προϋποθέσεις για να λάβει χρηματοδότηση και είναι διατεθειμένος να μοιραστεί ιδέες για ερευνητικά έργα.

Γιατί να πάρω μέρος

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις προκηρύξεις που πρόκειται να ανοίξουν στις παρακάτω θεματικές και στο πλαίσιο του Ορίζοντα 2020:

  • Energy Efficiency
  • Low carbon Energy Technologies
  • Smart Cities and Communities

Τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ερευνητικές ιδέες τους σε ένα διεθνές ακροατήριο και να ανακαλύψουν λύσεις και τεχνολογίες που έχουν προταθεί από άλλους συμμετέχοντες.

Μπορούν ακόμα να συναντήσουν δυνητικούς συνεργάτες από την Ευρώπη και πέρα από αυτήν και να ξεκινήσουν να συγκροτούν τη δική τους κοινοπραξία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή online το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουνίου 2019. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και μπορεί να εξαντληθούν νωρίτερα από αυτή την ημερομηνία.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρηματίες και ερευνητικούς οργανισμούς με αναγνωρισμένη εμπειρία οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για υποβολή προτάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Χρήστος Καψάλας, τηλ.: 210 7273965, e-mail: ckapsalas@ekt.gr).

Enterprise Europe Network-Hellas

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) είναι συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, που αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Enterprise Europe Network-Hellas είναι το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης. Στηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση, παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων, ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Κάθε χρόνο, το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, Enterprise Europe Network

Μάθετε Περισσότερα