Μάθετε πρώτοι τις νέες προκηρύξεις, αναζητήστε ιδέες και εταίρους στο Health Partnering Day 2019

Μια μοναδική ευκαιρία για τον σχηματισμό επιτυχημένων κοινοπραξιών για ερευνητικά έργα στο πλαίσιο των νέων προκηρύξεων στον τομέα Υγείας του προγράμματος Ορίζοντας 2020.

Στις 4 Ιουλίου 2019 στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας και σκοπεύουν να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο των νέων προκηρύξεων του 2020 στον τομέα της Υγείας του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Έρευνα και Καινοτομία «Ορίζοντας 2020». Το Health Partnering Day 2019 είναι αφιερωμένο στη δικτύωση και την εύρεση εταίρων για τον επιτυχή σχηματισμό κοινοπραξιών. Η εκδήλωση οργανώνεται από το ευρωπαϊκό έργο Health NCP Net 2.0 σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, υποστηρίζει τη συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών και ερευνητών στην εκδήλωση.

Την προηγούμενη ημέρα, στις 3 Ιουλίου 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει Ανοικτή Ενημερωτική Ημερίδα αφιερωμένη στην πρόκληση SC1 του Ορίζοντα 2020 «Υγεία, Δημογραφική Αλλαγή και Ευεξία», εστιάζοντας στις προκηρύξεις του 2020. Για τη συμμετοχή στην ημερίδα χρειάζεται ξεχωριστή εγγραφή.

Οι εκδηλώσεις εύρεσης εταίρων είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να γνωριστούν μεταξύ τους δυνητικοί υποψήφιοι, να ανταλλάξουν ιδέες και να διερευνήσουν τη δυνατότητα σχηματισμού κοινοπραξιών για την υποβολή προτάσεων. Οργανώνονται με βάση τη δημιουργία προφίλ των συμμετεχόντων οι οποίοι λαμβάνουν προσκλήσεις για συμμετοχή σε εικοσάλεπτες συναντήσεις. Η διαδικασία θυμίζει blind date, τα 20 λεπτά περνάνε γρήγορα, όμως είναι αρκετά για να σχηματιστούν οι πρώτες εντυπώσεις και να γίνουν οι επαφές. Μετά, χτυπά το κουδούνι και ξεκινά η επόμενη συνάντηση.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε δυνητικό υποψήφιο - εταιρεία, πανεπιστημιακό ή ερευνητικό φορέα ή άλλο οργανισμό, ο οποίος πληρεί τις προϋποθέσεις για να λάβει χρηματοδότηση και είναι διατεθειμένος να μοιραστεί ιδέες για ερευνητικά έργα.

Γιατί να πάρω μέρος

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις προκηρύξεις που πρόκειται να ανοίξουν στη θεματική «Υγεία, Δημογραφική αλλαγή και Ευεξία» του Ορίζοντα 2020.

Τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ερευνητικές ιδέες τους σε ένα διεθνές ακροατήριο και να ανακαλύψουν λύσεις και τεχνολογίες που έχουν προταθεί από άλλους συμμετέχοντες.

Μπορούν ακόμα να συναντήσουν δυνητικούς συνεργάτες από την Ευρώπη και πέρα από αυτήν και να ξεκινήσουν να συγκροτούν τη δική τους κοινοπραξία.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν εγγραφή online το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2019.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες. Προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρηματίες και ερευνητικούς οργανισμούς με αναγνωρισμένη εμπειρία οι οποίοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για υποβολή προτάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Δρ Χριστίνα Πασκουάλ, τηλ.: 210 7273920, e-mail: cpascual@ekt.gr).

Σημειώνεται ότι το ΕΚΤ αποτελεί Εθνικό Σημείο Επαφής στον τομέα Υγείας του προγράμματος Ορίζοντας 2020. Καλύπτοντας όλα τα στάδια των ερευνητικών έργων, από την προετοιμασία της πρότασης έως την υλοποίηση και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, οι υπηρεσίες του ΕΚΤ περιλαμβάνουν πληροφόρηση και συμβουλευτικές Υπηρεσίες, λειτουργία γραφείου υποστήριξης, ανάπτυξη και διακίνηση ενημερωτικού υλικού, διοργάνωση εκδηλώσεων και σεμιναρίων, εξεύρεση συνεργατών για την συγκρότηση κοινοπραξιών και την από κοινού υποβολή προτάσεων, καταγραφή της εθνικής συμμετοχής και έκδοση στατιστικών στοιχείων και δεικτών απόδοσης.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΚΤ, Eυρωπαϊκή Επιτροπή