Pint of Science 2019: Από τις 20 μέχρι τις 22 Μαΐου η επιστήμη βγαίνει στα bar!

Το Pint of Science απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, και καλύπτει μια σειρά από επίκαιρα επιστημονικά θέματα επιλεγμένα από τις πιο «καυτές» θεματικές της επιστήμης που προβληματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Το Pint of Science, ένα προτότυπο φεστιβάλ επιστήμης που φέρνει κοντά τους νέους ερευνητές και την κοινωνία με έναν απλό και άμεσο τρόπο στο φιλικό περιβάλλον ενός bar, μετά την πρώτη του περσινή επαφή με το ελληνικό κοινό, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη παρουσία σε πέντε διαφορετικές πόλεις, για τρεις βραδιές που ακόμα και αν πιείς πολύ, δύσκολα θα ξεχάσεις!

Από τις 20 έως 22 Μαΐου 2019 νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bar στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Σέριφο και τον Βόλο, ταυτόχρονα με συναδέλφους τους ερευνητές σε 24 άλλες χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο. Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, σε συγκεκριμένα bar και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιούνται γύρω στις 10 ομιλίες ενώ η επικοινωνία επιστημόνων και κοινού, με καταλύτη την αιθανόλη, θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαλαρή και εποικοδομητική συζήτηση.

Τα bar που θα φιλοξενήσουν το Pint of Science στην Αθήνα βρίσκονται στην καρδιά της πρωτεύουσας. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικές ομιλίες θα διεξαχθούν στο MoMix (Κεραμεικός), το TAF (Μοναστηράκι), το Meerkat Cocktail Safari (Κουκάκι), το Rabbithole (Λέκκα) και το Lazy Bulldog (Γκάζι).

Το Pint of Science απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, και καλύπτει μια σειρά από επίκαιρα επιστημονικά θέματα επιλεγμένα από τις πιο «καυτές» θεματικές της επιστήμης που προβληματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Η θεματολογία είναι χωρισμένη σε 6 ενότητες: Beautiful Mind (νευροεπιστήμη, ψυχιατρική και ψυχολογία), Atoms to Galaxies (φυσική, χημεία, μαθηματικά), Our Body (ανθρώπινη βιολογία, υγεία, και ιατρική), Planet Earth (επιστήμες της Γης, ζωολογία, φυτικές επιστήμες), Τech Me Out (τεχνολογία, μηχανική, πληροφορική), Our Society (κοινωνιολογία, δίκαιο, ιστορία και πολιτικές επιστήμες).

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  • Ενσυνειδητότητα vs φλερτ, αξίζει το debate;
  • Ταξίδι στο Κέντρο της γης, στο χάος και στις μαύρες τρύπες.
  • Κοινωνία ώρα μηδέν:Bαck to basics.
  • Καράβια και χαμένοι θησαυροί στον χάρτη του βυθού.
  • Drones και έξυπνες μηχανές, μας απειλεί ή τεχνητή νοημοσύνη;
  • Technology, Science and Business or just the future?
  • Tweet και βγαίνω, ο γρίφος των χαμένων πληροφοριών.

Τις επιστημονικές ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πλαισιώσουν με το γνωστό «ανατρεπτικό» τους ύφος οι Science Reactors, οι οποίοι θα χαρίσουν άφθονο γέλιο στο κοινό με απολαυστικές Stand up Science παρεμβολές τους.

Τα bar που θα φιλοξενήσουν στους χώρους τους το Pint of Science, στη Σέριφο και στο Ηράκλειο έχουν ανακοινωθεί στην επίσημη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.

Τί είναι το Pint of Science;

Το Pint of Science είναι μια  πρωτότυπη και ξεχωριστή ετήσια γιορτή της επιστήμης που διοργανώνεται, από το 2015 ανά την υφήλιο, "μέσα σε μια κανάτα μπύρα". Ένα μεγάλο κίνημα στo πλαίσιo της διάχυσης της επιστήμης που ξεκίνησε το 2012 από μια παρέα φίλων ερευνητών στα εργαστήρια του Imperial  College  of Science, Technology and Medicine στο Λονδίνο υιοθετώντας την φιλοσοφία των pubs. Σκοπός είναι να φέρει κοντά τους επιστήμονες και την κοινωνία με τρόπο απλό και άμεσο, στο οικείο και φιλικό περιβάλλον ενός bar. Όραμα των ομάδων που το διοργανώνουν είναι να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα. 

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Pint of Science Greece