Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ για τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα GRBossible

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η συνάντηση του οικοσυστήματος της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας με τους νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες σε μια ενιαία φυσική πλατφόρμα παρουσίας, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible στις 25 και 26 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 19:00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα). Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από το  skywalker.gr, αυτή τη χρονιά θα έχει τίτλο “Explore your business self”, με στόχο να αποτελέσει και πάλι μία σημαντική συνάντηση του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος σε μία ενιαία φυσική πλατφόρμα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες.

Στο φετινό Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible η καινοτομία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και το ταξίδι της εξερεύνησης εαυτού και ευκαιριών προς έναν προορισμό αλλαγής και αναγέννησης. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η διερεύνηση των αναγκών και των δυνατοτήτων, των ευκαιριών και των αποφάσεων που αφορούν στη γέννηση, στην υποστήριξη και στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επιχειρείν, καθώς και σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπως θερμοκοιτίδες / hubs, venture capitals, θεσμικοί φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, εκπαιδευτικοί φορείς που εξειδικεύονται στην επιχειρηματικότητα και στην εκπαίδευση ενηλίκων, δίκτυα και συλλογικοί φορείς νεοφυούς επιχειρηματικότητας, κοινωνικοί φορείς που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, σύμβουλοι επιχειρήσεων, σύμβουλοι σταδιοδρομίας και mentors, μη κυβερνητικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών, start-ups.

Σε αυτό το διήμερο οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν και να εμπλακούν ενεργά σε μία σειρά δραστηριοτήτων, όπως:

  • Συνέδριο με την παρουσία του επιχειρηματικού οικοσυστήματος και εκπροσώπων αναδυόμενων επιχειρηματικών κλάδων στην ελληνική οικονομία, το οποίο έχει ως κεντρικό ομιλητή τον Peter Οικονομίδη, Global Brand Specialist, Founder of Felix BNI
  • Βιωματικά workshops
  • Success stories: Start-ups παρουσιάζουν τη διαδρομή τους και μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τα πρώτα τους βήματα
  • Παιχνίδι επιχειρηματικότητας: Ένα επιχειρηματικό παιχνίδι προσομοίωσης σε πραγματικές και εικονικές συνθήκες
  • Meeting room: Χώρος συναντήσεων για επικοινωνία και αλληλεπίδραση
  • Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο του Φεστιβάλ θα συμμετάσχει και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), καθώς ο εκπρόσωπός του, Γεώργιος Μέγας, θα είναι συντονιστής του πάνελ στην ενότητα για την «Επιχειρηματική Καινοτομία». Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, διαθέτοντας προηγμένες τεχνολογικές υποδομές και μακρόχρονη πείρα σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, Μεταφορά Τεχνολογίας και Υπηρεσίες Καινοτομίας, είναι συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas, του ελληνικού κόμβου του μεγαλύτερου δικτύου που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία. Το Enterprise Europe Network-Hellas βοηθάει τις φιλόδοξες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν εντός ΕΕ και πέρα των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς το Enterprise Europe Network διαθέτει 3.000 ειδικούς από 600 οργανισμούς σε περισσότερες από 60 χώρες.

Επιπλέον, το ΕΚΤ θα συμμετάσχει και στον εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τις επιπλέον υπηρεσίες που παρέχει ως εθνική υποδομή, προς την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα. Μεταξύ άλλων, το ΕΚΤ παρέχει ευρεία πληροφόρηση για τα θέματα έρευνας και καινοτομίας, υποστηρίζει τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020), προωθεί την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, και παράγει στατιστικές και δείκτες για την έρευνα, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ελλάδα, όπως Καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις 2012-2014Βασικοί Δείκτες Έρευνας & Ανάπτυξης για δαπάνες και προσωπικό το 2016 στην Ελλάδα - Προκαταρκτικά στοιχεία, και Η δημογραφία των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Σύσταση και διαγραφή επιχειρήσεων την περίοδο 2011-2015

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εκδήλωσης

www.ekt.gr, με πληροφορίες από GRBossible, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης